Nieuwe naam voor Librije’s Zusje

6 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Librije’s Zusje Amsterdam krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe naam. Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle overeengekomen. Na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar, hebben Jonnie & Thérèse Boer de beslissing genomen om hun adviserende rol in Librije’s Zusje te beëindigen. Waldorf Astoria Amsterdam gaat mét executive chef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht. Het restaurant wordt gerestyled en krijgt de naam Spectrum.

Veel waardering

“Wij hebben ongelofelijk veel waardering voor de rol die Jonnie en Thérèse in de afgelopen vijf jaar hebben gespeeld”, zegt Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, “op de achtergrond, maar altijd enorm betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkelingen voor en achter de schermen van Librije’s Zusje. Wij nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie in Waldorf Astoria Amsterdam." Executive chef Sidney Schutte voegt daaraan toe: "Wij hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team dat alleen maar voor het allerbeste gaat; op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd. Dat is nu zo en dat blijft zo." 

Op eigen benen

Jonnie en Thérèse Boer kijken op hun beurt met veel plezier en voldoening terug op de prettige en succesvolle samenwerking met hun voormalige medewerkers Sidney Schutte en Geralda Joziasse, die op hun voorspraak vijf jaar geleden bij Waldorf Astoria aan de slag gingen. “Sidney en Geralda hebben als respectievelijk executive chef en food & beverage manager in Waldorf Astoria de afgelopen vijf jaar zonder twijfel bewezen op eigen benen te kunnen staan. Wij zijn trots op wat zij en het voltallige team in Amsterdam hebben neergezet. Een betere vertegenwoordiging van Librije’s Zusje hadden wij niet kunnen wensen. Wij zijn ervan overtuigd dat Sidney de huidige gastronomische koers zal voortzetten en samen met het team Spectrum tot een groot succes zal maken. Wij blijven hem met trots en belangstelling volgen.”

Familie

“Na zo lange tijd nauw samen te hebben gewerkt, in zowel Zwolle als Amsterdam, voelen Jonnie & Thérèse en De Librije toch een beetje als familie”, verklaart Sidney Schutte. "Ik ben er trots op, samen met mijn partner Geralda, zo lang deel te hebben uitgemaakt van het grote succesverhaal van De Librije. Wij hebben enorm genoten van de passie en drive die Jonnie en Thérèse beiden hebben om, samen met hun team, iedere dag weer het allerbeste voor hun gasten te creëren. Wij zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor alles wat zij ons geleerd hebben en voor de kansen die zij ons hebben geboden.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: