Nieuwe naam voor Librije’s Zusje

6 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Librije’s Zusje Amsterdam krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe naam. Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle overeengekomen. Na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar, hebben Jonnie & Thérèse Boer de beslissing genomen om hun adviserende rol in Librije’s Zusje te beëindigen. Waldorf Astoria Amsterdam gaat mét executive chef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht. Het restaurant wordt gerestyled en krijgt de naam Spectrum.

Veel waardering

“Wij hebben ongelofelijk veel waardering voor de rol die Jonnie en Thérèse in de afgelopen vijf jaar hebben gespeeld”, zegt Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, “op de achtergrond, maar altijd enorm betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkelingen voor en achter de schermen van Librije’s Zusje. Wij nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie in Waldorf Astoria Amsterdam." Executive chef Sidney Schutte voegt daaraan toe: "Wij hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team dat alleen maar voor het allerbeste gaat; op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd. Dat is nu zo en dat blijft zo." 

Op eigen benen

Jonnie en Thérèse Boer kijken op hun beurt met veel plezier en voldoening terug op de prettige en succesvolle samenwerking met hun voormalige medewerkers Sidney Schutte en Geralda Joziasse, die op hun voorspraak vijf jaar geleden bij Waldorf Astoria aan de slag gingen. “Sidney en Geralda hebben als respectievelijk executive chef en food & beverage manager in Waldorf Astoria de afgelopen vijf jaar zonder twijfel bewezen op eigen benen te kunnen staan. Wij zijn trots op wat zij en het voltallige team in Amsterdam hebben neergezet. Een betere vertegenwoordiging van Librije’s Zusje hadden wij niet kunnen wensen. Wij zijn ervan overtuigd dat Sidney de huidige gastronomische koers zal voortzetten en samen met het team Spectrum tot een groot succes zal maken. Wij blijven hem met trots en belangstelling volgen.”

Familie

“Na zo lange tijd nauw samen te hebben gewerkt, in zowel Zwolle als Amsterdam, voelen Jonnie & Thérèse en De Librije toch een beetje als familie”, verklaart Sidney Schutte. "Ik ben er trots op, samen met mijn partner Geralda, zo lang deel te hebben uitgemaakt van het grote succesverhaal van De Librije. Wij hebben enorm genoten van de passie en drive die Jonnie en Thérèse beiden hebben om, samen met hun team, iedere dag weer het allerbeste voor hun gasten te creëren. Wij zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor alles wat zij ons geleerd hebben en voor de kansen die zij ons hebben geboden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: