Nieuwe leden Euro-Toques in Limburg

20 maart 2014
Nieuwe leden Euro-Toques in Limburg

De grootste restaurantvereniging van Nederland, Euro-Toques, heeft een drukke maand met inauguraties. En daarbij knallen de champagneflessen veelvuldig, want een feestje van Euro-Toques
vraagt om bubbels. Deze week voltrokken zich twee inauguraties in Limburg: Hotel Brasserie De Zwaan in Venray en Landhotel Heuvelzicht in Schin op Geul zijn nu ook officieel toegetreden tot de club.

*Puur en eerlijk*
Door zich aan te sluiten bij Euro-Toques Nederland benadrukken beide restaurants hun betrokkenheid bij puur en eerlijk koken met, zoveel als mogelijk, gebruik van regionale producten.
Patron cuisinier Daan Rooding van Landhotel Heuvelzicht stelt elke dag een ander menu samen in zijn bijzondere keuken, waar geheel volgens de code van eer van Euro-Toques regionale en seizoensgebonden producten worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Limburgse beekforel en ham van de Livar varkens. Ook staan er diverse Limburgse kazen op de kaart. Dit levert steeds nieuwe smaaksensaties op.

*De Zwaan*
Ook patron cuisinier Ben Aerts van Hotel Brasserie De Zwaan werkt al vijf jaar geheel volgens de code van eer van Euro-Toques door het seizoen te respecteren, zowel in de keuze van de groenten alsook door rekening te houden met de paaitijd van de vis.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws