Nieuwe koers Café Americain

27 juli 2011 |
Nieuwe koers Café Americain

Café Americain in Amsterdam lanceert na de introductie van het nieuwe F&B management-team een nieuwe kaart waarop eigentijdse 'signature dishes' worden gecombineerd met bekende klassiekers. In de brasserie werden Andreas Mahl, executive chef, en Marcel Hompe, F&B Manager, en de nieuwe kaart feestelijk gepresenteerd tijdens een 'walking dinner'.

Klassiekers en nieuwkomers
De nieuwe menukaart van CafĂ© Americain in het Amsterdam American Hotel bevat bekende klassiekers als 'Eggs Benedict', 'CĂŽte du Boeuf' en 'The American Burger'. Met nieuwe gerechten als ‘CrĂšme van gele paprika met St. Jakobsschelp’ en ‘Duet van lamsnek en lamsrack met een crĂšme van tuinbonen en een groene salade’ biedt de kaart een balans door de seizoenen heen.

Op weg naar een hoger niveau
Executive chef Andreas Mahl, eerder onder andere werkzaam in de keuken van vijfsterrenhotels van Hilton, Marriott en Swissotel, streeft ernaar de keuken van CafĂ© Americain naar een hoger niveau te tillen: “Wij willen van CafĂ© Americain weer de beste en beroemde Franse brasserie van Amsterdam maken. Met nieuwe, pure gerechten op de kaart richten wij ons op een breder lokaal en internationaal publiek”, aldus Mahl.

Grote glimlach geeft voldoening
Naast de nieuwe kaart staat beleving centraal in de nieuwe koers van CafĂ© Americain: in de schitterende Art Deco setting aan het Leidseplein in hartje Amsterdam wanen gasten zich in de sfeer van beroemde Parijse brasseries. “Na 20 jaar horeca ervaring geniet ik nog steeds als onze gasten met een voldaan gevoel en een grote glimlach naar huis gaan. Met onze nieuwe kaart is het plaatje compleet. Wij nodigen onze gasten graag uit op ons geweldige terras of in de sfeervolle brasserie om CafĂ© Americain zelf te ervaren“, aldus gastheer Marcel Hompe.

Op de foto: Marcel Hompe en Andreas Mahl.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: