Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven

6 juni 2014 |
Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven<

Begin september 2014 opent in het centrum van designstad Eindhoven een nieuw concept: expositie restaurant Kazerne. Het concept wordt gevestigd in een monumentale marechausseekazerne
en industriële loods. De Kazerne wordt direct al een nieuwe en tegelijkertijd historische hot-spot, met ruim 2.500 vierkante meter actueel design, een 100 couverts restaurant en een multifunctionele zaal, die ook als theater en symposiumruimte is in te zetten.

Suites
Eind 2016, als het erfgoed volledig is gerestaureerd, komen er nog zeven exclusieve hotelsuites bij, een 30 couverts fine-dining restaurant, een creatieve sociëteit en een aantal boardrooms. De sfeer is high-end en tegelijkertijd no-nonsense, kosmopolitisch met een rauw artistiek randje. Een uniek en ambitieus concept. Nog niet alle sleutelposities zijn ingevuld.

Preview met 25.000 bezoekers in 10 dagen
Tijdens de Dutch Design Week 2013 was het erfgoed Kazerne voor het eerst in vele jaren volledig open voor publiek. Als Eat Drink Design trok het event in slechts tien dagen al meer dan 25.000 bezoekers De pop-up preview had in de expositie twee restaurants en twee chefs. In de multifunctionele zaal kookte Edwin Severijn (Sot-l?y-laisse) tussen haute design zijn exclusieve avondvullende Dutch Design Diners, volgens vele prominente gasten een bijzondere beleving. In het à la carte Loodsrestaurant vond Ronald Kunis, voorheen van restaurant De Kas Amsterdam en River Café Londen, voor tien dagen een nieuwe uitdaging voor zijn moderne, op groente georiënteerde mediterrane stijl.

Internationale programmering
Gasten zullen door zowel de hoogwaardige horeca als de programmering worden aangetrokken, zo is de ervaring die is opgedaan tijdens de previews, volgens initiatiefnemers Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. Zij zien het concept als meer dan alleen horeca plus; de hoogwaardige horeca versterkt de beleving van cultuur en andersom. Ook de programmering van het internationale podium voor de creatieve industrie wordt direct op hoog niveau ingezet. De Kazerne is daarmee straks meer dan bijzonder erfgoed waar de kracht van de creatieve industrie, eten, drinken, slapen, werken en ontspannen gecombineerd wordt tot een memorabele ervaring.

Zie ook www.kazerne.com.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: