Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven

6 juni 2014 |
Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven<

Begin september 2014 opent in het centrum van designstad Eindhoven een nieuw concept: expositie restaurant Kazerne. Het concept wordt gevestigd in een monumentale marechausseekazerne
en industriële loods. De Kazerne wordt direct al een nieuwe en tegelijkertijd historische hot-spot, met ruim 2.500 vierkante meter actueel design, een 100 couverts restaurant en een multifunctionele zaal, die ook als theater en symposiumruimte is in te zetten.

Suites
Eind 2016, als het erfgoed volledig is gerestaureerd, komen er nog zeven exclusieve hotelsuites bij, een 30 couverts fine-dining restaurant, een creatieve sociëteit en een aantal boardrooms. De sfeer is high-end en tegelijkertijd no-nonsense, kosmopolitisch met een rauw artistiek randje. Een uniek en ambitieus concept. Nog niet alle sleutelposities zijn ingevuld.

Preview met 25.000 bezoekers in 10 dagen
Tijdens de Dutch Design Week 2013 was het erfgoed Kazerne voor het eerst in vele jaren volledig open voor publiek. Als Eat Drink Design trok het event in slechts tien dagen al meer dan 25.000 bezoekers De pop-up preview had in de expositie twee restaurants en twee chefs. In de multifunctionele zaal kookte Edwin Severijn (Sot-l?y-laisse) tussen haute design zijn exclusieve avondvullende Dutch Design Diners, volgens vele prominente gasten een bijzondere beleving. In het à la carte Loodsrestaurant vond Ronald Kunis, voorheen van restaurant De Kas Amsterdam en River Café Londen, voor tien dagen een nieuwe uitdaging voor zijn moderne, op groente georiënteerde mediterrane stijl.

Internationale programmering
Gasten zullen door zowel de hoogwaardige horeca als de programmering worden aangetrokken, zo is de ervaring die is opgedaan tijdens de previews, volgens initiatiefnemers Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. Zij zien het concept als meer dan alleen horeca plus; de hoogwaardige horeca versterkt de beleving van cultuur en andersom. Ook de programmering van het internationale podium voor de creatieve industrie wordt direct op hoog niveau ingezet. De Kazerne is daarmee straks meer dan bijzonder erfgoed waar de kracht van de creatieve industrie, eten, drinken, slapen, werken en ontspannen gecombineerd wordt tot een memorabele ervaring.

Zie ook www.kazerne.com.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: