Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

23 april 2013 |
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel<

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in
‘Restaurant 70’.

Herkenbaarheid
De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Het bijzondere aan de Bilderberg keten is het feit dat het geen keten is waar alles vooraf bepaald is, maar waar de hotels toch herkenbaar zijn als hotelgroep. Dit is terug te vinden in de constante hoge kwaliteit, het gebruik van verantwoorde ingrediënten, maar ook in een aantal vaste gerechten zoals het Bilderberg ontbijt of de Bilderburger, die in ieder hotel verkrijgbaar zijn. De herkenbaarheid is belangrijk voor de gasten maar tegelijkertijd heeft de chef ook voldoende vrijheid om creatief te zijn."

Combinaties
"Voor mij zijn smaakcombinaties erg belangrijk, soms kun je met slechts een aantal ingrediënten fantastische combinaties maken en krijg je veel mooiere gerechten dan wanneer je veel verschillende producten en smaken gebruikt”.


Chef-kok Edward de Ridder

Stap vooruit
De Ridder heeft het grootste deel van zijn opleiding genoten bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hij kwam daar als leerling binnen en groeide door tot chef de partie. Na een korte periode bij La Sirene keerde De Ridder op 23 jarige leeftijd naar Huis ter Duin als souschef. Daarna werkte hij bij diverse restaurants als chef-kok, maar de veelzijdigheid van een hotel bleef hem trekken. In 2011 is hij toen bij het Carlton Square in Haarlem terecht gekomen, iets kleiner dan het Parkhotel en nu dus weer een stapje vooruit naar een groot hotel.

Sterrenniveau
Souschef Jeffrey Maagdelijn heeft altijd al in het topsegment gewerkt. De laatste zes en half jaar is hij keukenchef geweest bij restaurant Amarone, bekroond met een Michelinster. Ook bij La Vilette werkte hij drie jaar op sterren niveau en daarna nog drie jaar bij restaurant Parkheuvel, toen nog met drie Michelinsterren onder leiding van Cees Helder. Daar is hij uiteindelijk zelfs doorgegroeid tot souschef.

Veelzijdigheid
Jeffrey heeft nu bewust gekozen voor een hotel vanwege de grotere organisatie. De souschef over zijn nieuwe uitdaging: “De veelzijdigheid van een hotel met banqueting en ontbijt, maar tegelijkertijd op een hoog niveau à la carte koken is weer een enorme uitdaging waardoor je meer keukenmanager wordt dan kok”.

Op de foto boven: chef Edward de Ridder en rechts souschef Jeffrey Maagdelijn

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: