Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

23 april 2013 |
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in
‘Restaurant 70’.

Herkenbaarheid
De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Het bijzondere aan de Bilderberg keten is het feit dat het geen keten is waar alles vooraf bepaald is, maar waar de hotels toch herkenbaar zijn als hotelgroep. Dit is terug te vinden in de constante hoge kwaliteit, het gebruik van verantwoorde ingrediënten, maar ook in een aantal vaste gerechten zoals het Bilderberg ontbijt of de Bilderburger, die in ieder hotel verkrijgbaar zijn. De herkenbaarheid is belangrijk voor de gasten maar tegelijkertijd heeft de chef ook voldoende vrijheid om creatief te zijn."

Combinaties
"Voor mij zijn smaakcombinaties erg belangrijk, soms kun je met slechts een aantal ingrediënten fantastische combinaties maken en krijg je veel mooiere gerechten dan wanneer je veel verschillende producten en smaken gebruikt”.


Chef-kok Edward de Ridder

Stap vooruit
De Ridder heeft het grootste deel van zijn opleiding genoten bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hij kwam daar als leerling binnen en groeide door tot chef de partie. Na een korte periode bij La Sirene keerde De Ridder op 23 jarige leeftijd naar Huis ter Duin als souschef. Daarna werkte hij bij diverse restaurants als chef-kok, maar de veelzijdigheid van een hotel bleef hem trekken. In 2011 is hij toen bij het Carlton Square in Haarlem terecht gekomen, iets kleiner dan het Parkhotel en nu dus weer een stapje vooruit naar een groot hotel.

Sterrenniveau
Souschef Jeffrey Maagdelijn heeft altijd al in het topsegment gewerkt. De laatste zes en half jaar is hij keukenchef geweest bij restaurant Amarone, bekroond met een Michelinster. Ook bij La Vilette werkte hij drie jaar op sterren niveau en daarna nog drie jaar bij restaurant Parkheuvel, toen nog met drie Michelinsterren onder leiding van Cees Helder. Daar is hij uiteindelijk zelfs doorgegroeid tot souschef.

Veelzijdigheid
Jeffrey heeft nu bewust gekozen voor een hotel vanwege de grotere organisatie. De souschef over zijn nieuwe uitdaging: “De veelzijdigheid van een hotel met banqueting en ontbijt, maar tegelijkertijd op een hoog niveau à la carte koken is weer een enorme uitdaging waardoor je meer keukenmanager wordt dan kok”.

Op de foto boven: chef Edward de Ridder en rechts souschef Jeffrey Maagdelijn

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: