Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam

14 april 2017 | Thijs Jacobs

Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste food- en
cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat en de Foodhallen, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet. Bar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen.

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam west. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd.
De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever voor staat; het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.


All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei
lekkers. Vanaf 9.00 kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in Loulou’s living room. LouLou diepte op al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van vers tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voorom te rijden.

After dinneren


Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’ want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen. Het restaurant gedeelte is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.
 

Foodbar


LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher. Iedere maand brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur, de werken die daa tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur. Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur. 
 

loulou amsterdam loulou amsterdam loulou amsterdam

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: