Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam

14 april 2017 | Thijs Jacobs

Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste food- en
cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat en de Foodhallen, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet. Bar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen.

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam west. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd.
De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever voor staat; het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.


All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei
lekkers. Vanaf 9.00 kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in Loulou’s living room. LouLou diepte op al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van vers tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voorom te rijden.

After dinneren


Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’ want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen. Het restaurant gedeelte is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.
 

Foodbar


LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher. Iedere maand brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur, de werken die daa tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur. Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur. 
 

loulou amsterdam loulou amsterdam loulou amsterdam

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: