Nieuwe eigenaar voor De KAS in Amsterdam

28 december 2018 | David Bakker

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij RIJKS in Amsterdam, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte o.a. bij Vermeer en Jamie Oliver.


De Beer en Timmer: “We zijn heel trots en blij met deze kans. De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen”.

Gert Jan Hageman: “Ik ben heel blij dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten”.

 Frankdael

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. Het restaurant is vanaf de opening geliefd in binnen- en buitenland; het wordt jaarlijks bezocht door meer dan 50.000 gasten. 
Van 24 december t/m 1 januari is De Kas jaarlijks gesloten. Vanaf 2 januari is het restaurant weer open voor diner en vanaf 3 januari voor lunch en diner.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: