Nieuwe eigenaar voor De KAS in Amsterdam

28 december 2018 | David Bakker

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij RIJKS in Amsterdam, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte o.a. bij Vermeer en Jamie Oliver.


De Beer en Timmer: “We zijn heel trots en blij met deze kans. De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen”.

Gert Jan Hageman: “Ik ben heel blij dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten”.

 Frankdael

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. Het restaurant is vanaf de opening geliefd in binnen- en buitenland; het wordt jaarlijks bezocht door meer dan 50.000 gasten. 
Van 24 december t/m 1 januari is De Kas jaarlijks gesloten. Vanaf 2 januari is het restaurant weer open voor diner en vanaf 3 januari voor lunch en diner.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Liveblog: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: