Nieuwe eigenaar voor De KAS in Amsterdam

28 december 2018 | David Bakker

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij RIJKS in Amsterdam, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte o.a. bij Vermeer en Jamie Oliver.


De Beer en Timmer: “We zijn heel trots en blij met deze kans. De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen”.

Gert Jan Hageman: “Ik ben heel blij dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten”.

 Frankdael

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. Het restaurant is vanaf de opening geliefd in binnen- en buitenland; het wordt jaarlijks bezocht door meer dan 50.000 gasten. 
Van 24 december t/m 1 januari is De Kas jaarlijks gesloten. Vanaf 2 januari is het restaurant weer open voor diner en vanaf 3 januari voor lunch en diner.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: