Nieuwe eigenaar Kasteel de Wittenburg deelt internationale ambitie

19 mei 2017 | Thijs Jacobs

Kasteel de Wittenburg organiseerde een feestelijke receptie ter ere van de succesvolle doorstart door de overname van de nieuwe eigenaar, Lasé Hu. Samen met Burgemeester Aptroot van Wassenaar en directeur Ralf Meppelder heette hij afgelopen woensdag alle ruim 200 gasten welkom tijdens de officiële opening.

Tijdens de openingsspeech deelde de heer Hu zijn missie om het Kasteel nog explicieter op de internationale kaart van het zakenleven te zetten. Ook sprak hij zijn wens uit om de president van China bij een nieuw bezoek aan Nederland te mogen verwelkomen in Wassenaar.

De Vereniging zal met een nieuw bestuur weer een actieve vereniging worden, waar het bedrijfsleven, de politiek en ambassadeurs elkaar weten te vinden tijdens uiteenlopende gelegenheden. Van zakelijke bijeenkomsten en diners tot muzikale avonden en andere feestelijkheden. Met de doorstart wil de directie ook nieuwe (internationale) contacten kennis laten maken met het landgoed. De openingsreceptie werd bijgewoond door ruim dertig ambassadeurs, zakelijke relaties, vaste gasten en omwonenden. Naast de culinaire verrassingen van top chef Marc Smeets was er een fantastisch optreden van Stephan Geusebroek en CB Milton in de zonnige tuin.

Nieuw a la carte restaurant 
Begin 2017 was de doorstart van Kasteel de Wittenburg een feit. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische locatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Op dit moment werkt chef-kok Marc Smeets aan een nieuwe kaart met pure, lichte smaken en een vleugje Oosterse kookstijl. Het resultaat zal voor zowel leden als niet-leden te proeven zijn in het nieuwe a la carte restaurant dat in het najaar van 2017 geopend zal worden.

Naast de zakelijke activiteiten zal Kasteel de Wittenburg ook het toneel blijven van bruiloften en zullen er deze zomer weer tuinconcerten en high-tea’s op de agenda staan.www.wittenburg.nl 

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: