Nieuwe culinaire ervaring in bourgondisch Maastricht

5 juni 2018 | Thijs Jacobs

Binnenkort is Maastricht een culinaire hotspot rijker. Café Louis, een bistro in Parijse stijl, opent volgende maand haar deuren aan de Boschstraat 69 in het centrum van Maastricht. De bistro is gevestigd in een voormalig monumentaal klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven.

De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Bij Louis staat ambacht centraal. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker. Louis gaat 1 juli a.s. open. 

Parijse bistro in hartje Maastricht

Café Louis serveert Frans geïnspireerde signatuurgerechten. Denk aan de originele steak tartaar, Lady steak, Boeuf bourguignon en salade met eendenlever. Gasten kunnen hier de hele dag genieten van verrassende gerechten van Chef-kok Miguel Huinder. Bij Louis weet je altijd dat het goed zit, omdat er één vaste menukaart is voor lunch én diner met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten. Bij mooi weer kun je neerstrijken op het kleine terras aan de voorzijde om te genieten van een kop koffie of de heerlijke gerechten van de kaart. In de orangerie die aan de bistro is aangesloten, kun je heerlijk ontspannen eten en drinken. De gezellige en trendy bar van Louis nodigt uit voor cocktails. Café Louis is de gehele dag open vanaf 07:00 uur tot 01:00 uur.

Over Café Louis 

Café Louis is onderdeel van een brede unieke collectie restaurants, hotels en short stay appartementen van het collectief Vondel Hotels B.V. In deze collectie is de hand van eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar. Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal. Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard.

Het portfolio van Vondel Hotels bestaat uit: Hotel Vondel, Restaurant JOOST, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Restaurant Remise47, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht, Café Louis, Hotel van de Vijsel (2018), Café Woodz (2018), Hotel Mercier (2018), Café Ons Huis (2018), Hotel Pontsteiger (2018), Café Pontsteiger (2018), Hotel Geldersekade (2019). Meer informatie: vondelhotels.com

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Euro-Toques Young Chef Award 2018

De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam. De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De Young...

Internationaal Interview Patisserie
Interview Pierre Hermé: de keizer van de macaron

Patissier Pierre Hermé heeft macaronwinkels over de hele wereld. Van Japan tot Amerika en van Thailand tot Marokko. En dat is dan nog maar een fractie van alle landen waar Hermé gevestigd is. Afgelopen jaar opende hij een dessertbar en winkel in samenwerking met het beautymerk L’...

Creëer een ijzersterke Social Media strategie

Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Facebook wil enkel waardevolle verhalen van je zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten dan kan dat alleen nog vi...

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: