Nieuwe chef voor Tropen-keuken: Hans Ribbens

20 juli 2016 | Linda Groothuijse

 

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam heeft voor zijn Hospitality services Hans Ribbens aangesteld als het nieuwe culinaire hoofd van de keukenbrigade; per 1 juli zwaait hij de scepter over de keuken voor KIT Meetings & Events en die van het grand café De Tropen. 

Na zijn koksopleiding heeft Ribbens in diverse keukens zijn passie voor het vak tot uitvoer gebracht. Na Brasserie Halte3, het Scheepvaartmuseumrestaurant Brasserie Stalpaert en NH Amsterdam Centre Italiaans specialiteitenrestaurant Bice (nu Sogno), is hij per 1 juli verantwoordelijk voor de multiculinaire keuken van KIT. “Het is een fantastische uitdaging om de waarden van KIT – historisch, duurzaam en internationaal – te vertalen naar geuren, smaken en beleving en dit toe te passen op een bijpassende presentatie van de gerechten. Ik kook graag in de open lucht, dat past goed bij onze internationale en multiculinaire ambities”, zegt Ribbens enthousiast.

Directeur Claire van Campen is happy met haar nieuwe aanwinst: “Met zijn ervaring, zijn natuurlijke leiderschap en zijn kennis van wat goed aansluit bij een multicultureel Amsterdam is Hans Ribbens een verrijking voor KIT. Samen met Hans gaan we de ambities en doelstellingen van onze hospitality services met veel plezier realiseren."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: