Nieuwe chef Bistro 't Gerecht: Henrice Dijks

25 februari 2015 |
Nieuwe chef Bistro 't Gerecht: Henrice Dijks

NH Hotel De Ville en Bistro ’t Gerecht in Groningen krijgen een nieuwe executive chef. Henrice Dijks gaat per 1 maart 2015 leidinggeven
aan de keukenbrigade van Bistro ’t Gerecht. Henrice Dijks neemt de plaatst in van Gerlof Castelijn. Bistro 't Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group en is samen met NH Hotel De Ville gesitueerd in twee historische panden in het centrum van Groningen.

Over Henrice Dijks
Henrice Dijks heeft voor zijn aanstelling als executive chef bij Bistro ’t Gerecht als sous chef gewerkt voor verschillende Michelinrestaurants, waaronder Herberg onder de Linden en Restaurant De Echoput, beiden bekroond met een Michelinster. Dijks gaat samenwerken met de gastheer en sommelier van Bistro ’t Gerecht, Hilbren Wiersma, met wie Dijks samen dagelijks vernieuwende combinaties zal creëren.



Keuken afhankelijk van seizoenen
Dijks ziet de samenwerking vol enthousiasme tegemoet. "Het is een geweldige kans en een enorme kick, omdat gasten nu voor mijn smaken gaan komen. Ik ben trots een nieuw hoofdstuk te mogen toevoegen aan de lange geschiedenis van Bistro ’t Gerecht. Onze stijl wordt gevormd door ervaring en kennis, er wordt met smaak gekookt, met de technieken en combinaties van nu. Luister naar de natuur. Het seizoen bepaalt wat wij koken en kunnen creëren."

Egbert Brinks over Henrice Dijks
Egbert Brinks, hotel director van NH Groningen en NH Hotel De Ville, ziet in Henrice Dijks een goede aanvulling op het huidige team: "Wij zijn erg blij met de aanstelling van Henrice Dijks als Executive Chef. Wij geven hem bij Bistro ’t Gerecht de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en de mogelijkheid om zijn eigen signature neer te zetten. Wij zijn erg trots dat Henrice voor ons gekozen heeft en kijken uit naar zijn creaties!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: