Nieuwe chef Bistro 't Gerecht: Henrice Dijks

25 februari 2015
Nieuwe chef Bistro 't Gerecht: Henrice Dijks

NH Hotel De Ville en Bistro ’t Gerecht in Groningen krijgen een nieuwe executive chef. Henrice Dijks gaat per 1 maart 2015 leidinggeven
aan de keukenbrigade van Bistro ’t Gerecht. Henrice Dijks neemt de plaatst in van Gerlof Castelijn. Bistro 't Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group en is samen met NH Hotel De Ville gesitueerd in twee historische panden in het centrum van Groningen.

*Over Henrice Dijks*
Henrice Dijks heeft voor zijn aanstelling als executive chef bij Bistro ’t Gerecht als sous chef gewerkt voor verschillende Michelinrestaurants, waaronder Herberg onder de Linden en Restaurant De Echoput, beiden bekroond met een Michelinster. Dijks gaat samenwerken met de gastheer en sommelier van Bistro ’t Gerecht, Hilbren Wiersma, met wie Dijks samen dagelijks vernieuwende combinaties zal creëren.



*Keuken afhankelijk van seizoenen*
Dijks ziet de samenwerking vol enthousiasme tegemoet. "Het is een geweldige kans en een enorme kick, omdat gasten nu voor mijn smaken gaan komen. Ik ben trots een nieuw hoofdstuk te mogen toevoegen aan de lange geschiedenis van Bistro ’t Gerecht. Onze stijl wordt gevormd door ervaring en kennis, er wordt met smaak gekookt, met de technieken en combinaties van nu. Luister naar de natuur. Het seizoen bepaalt wat wij koken en kunnen creëren."

*Egbert Brinks over Henrice Dijks*
Egbert Brinks, hotel director van NH Groningen en NH Hotel De Ville, ziet in Henrice Dijks een goede aanvulling op het huidige team: "Wij zijn erg blij met de aanstelling van Henrice Dijks als Executive Chef. Wij geven hem bij Bistro ’t Gerecht de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en de mogelijkheid om zijn eigen signature neer te zetten. Wij zijn erg trots dat Henrice voor ons gekozen heeft en kijken uit naar zijn creaties!"

~Christel Tuin~

Overig nieuws