Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht

20 augustus 2013 |
Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht<

Remy Mooren is benoemd tot chef de cuisine van het Crowne Plaza Maastricht hotel. Mooren neemt zijn jarenlange ervaring mee en keert terug naar zijn geboortestad. Hij stuurt
de keukenbrigade aan van het Frans-Mediterraans georiënteerde restaurant De Mangerie. In de toekomst wil de chef-kok de regio meer centraal laten staan in zijn gerechten door met lokale producten en recepturen te gaan werken.

Groot feest
Mooren vertelt: “Ik ben kok geworden, maar het lag niet echt voor de hand dat ik het koksvak zou kiezen. Mijn vader is architect, dus die had graag gezien dat ik de technische kant koos, maar die ligt mij niet zo. Ik heb voor de hotelschool gekozen, omdat ik meer wilde dan alleen koken. Het regelen, coachen en managen interesseerde mij ook. Koken is voor mij een onderdeel van het vak. Mijn lijfspreuk is: Koken is een groot feest!”

Loopbaan
Het is niet de eerste keer dat Mooren een chefspositie in Maastricht bemant, zo heeft hij van 1983 tot 1990 als chef gefungeerd bij Hotel Beaumont. Hierna vertrok hij voor een lange carrière als chef de cuisine naar Vaals bij Kasteel Vaalsbroek.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: