Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht

20 augustus 2013 |
Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht<

Remy Mooren is benoemd tot chef de cuisine van het Crowne Plaza Maastricht hotel. Mooren neemt zijn jarenlange ervaring mee en keert terug naar zijn geboortestad. Hij stuurt
de keukenbrigade aan van het Frans-Mediterraans georiënteerde restaurant De Mangerie. In de toekomst wil de chef-kok de regio meer centraal laten staan in zijn gerechten door met lokale producten en recepturen te gaan werken.

Groot feest
Mooren vertelt: “Ik ben kok geworden, maar het lag niet echt voor de hand dat ik het koksvak zou kiezen. Mijn vader is architect, dus die had graag gezien dat ik de technische kant koos, maar die ligt mij niet zo. Ik heb voor de hotelschool gekozen, omdat ik meer wilde dan alleen koken. Het regelen, coachen en managen interesseerde mij ook. Koken is voor mij een onderdeel van het vak. Mijn lijfspreuk is: Koken is een groot feest!”

Loopbaan
Het is niet de eerste keer dat Mooren een chefspositie in Maastricht bemant, zo heeft hij van 1983 tot 1990 als chef gefungeerd bij Hotel Beaumont. Hierna vertrok hij voor een lange carrière als chef de cuisine naar Vaals bij Kasteel Vaalsbroek.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: