Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht

20 augustus 2013
Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht

Remy Mooren is benoemd tot chef de cuisine van het Crowne Plaza Maastricht hotel. Mooren neemt zijn jarenlange ervaring mee en keert terug naar zijn geboortestad. Hij stuurt
de keukenbrigade aan van het Frans-Mediterraans georiënteerde restaurant De Mangerie. In de toekomst wil de chef-kok de regio meer centraal laten staan in zijn gerechten door met lokale producten en recepturen te gaan werken.

*Groot feest*
Mooren vertelt: “Ik ben kok geworden, maar het lag niet echt voor de hand dat ik het koksvak zou kiezen. Mijn vader is architect, dus die had graag gezien dat ik de technische kant koos, maar die ligt mij niet zo. Ik heb voor de hotelschool gekozen, omdat ik meer wilde dan alleen koken. Het regelen, coachen en managen interesseerde mij ook. Koken is voor mij een onderdeel van het vak. Mijn lijfspreuk is: Koken is een groot feest!”

*Loopbaan*
Het is niet de eerste keer dat Mooren een chefspositie in Maastricht bemant, zo heeft hij van 1983 tot 1990 als chef gefungeerd bij Hotel Beaumont. Hierna vertrok hij voor een lange carrière als chef de cuisine naar Vaals bij Kasteel Vaalsbroek.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws