Nieuwe cao recreatie ligt op tafel

17 februari 2015 |
Nieuwe cao recreatie ligt op tafel<

Vandaag, dinsdag 17 februari 2015, hebben FNV Recreatie en werkgeversorganisatie Recron een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao
voor de Recreatie. Nu de horeca nog.

Loonsverhoging
De cao gaat in met terugwerkende kracht van 1 juli 2014 en loopt tot 1 juli 2016. Belangrijkste punten zijn een loonsverhoging van in totaal 3,5%, stapsgewijs afschaffing van de jeugdlonen en gunstige afspraken voor de oudere recreatiemedewerkers over behoud van leeftijdsdagen. Deze cao geldt voor alle 28.000 werknemers in bungalowparken, campings en zwembaden.

Onrustige tijd
FNV Recreatie-bestuurder Johan Bijlsma: “Als FNV-bestuurder ben ik zeer tevreden dat het ons - in deze tijd van onrust tussen werkgever en werknemers – wél gelukt is om goede afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden voor de recreatiesector. De 28.000 hardwerkende recreatiemedewerkers hebben hier het volste recht op.”

Donderdag 26 februari a.s. legt FNV Recreatie het onderhandelingsresultaat voor aan zijn cao commissie Recreatie.

De resultaten
De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

looptijd cao 1 juli 2014 tot 1 juli 2016

loonsverhoging van in totaal 3,5%: 2,5% per 1 januari 2015 en 1% per 1 januari 2016

per 1 januari 2016 stapsgewijs afschaffing van de jeugdlonen (loongroep 1 t/m 4). Loongroep 5 en hoger zijn eerder al afgeschaft.

behoud arbeidsduurverkorting voor medewerkers van 50 jaar en ouder

afspraken over vormgeving en financiering van

vitaliteitsbeleid zodat recreatiemedewerkers langer goed, gezond en gemotiveerd kunnen blijven werken

vóór 1 januari 2016 worden er afspraken gemaakt over het derde WW-jaar

Het personeel in de recreatie-sector bestaat voor 60% uit vrouwen en ruim 30% is jonger dan 24 jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: