Nieuwe cao recreatie ligt op tafel

17 februari 2015 |
Nieuwe cao recreatie ligt op tafel

Vandaag, dinsdag 17 februari 2015, hebben FNV Recreatie en werkgeversorganisatie Recron een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao
voor de Recreatie. Nu de horeca nog.

Loonsverhoging
De cao gaat in met terugwerkende kracht van 1 juli 2014 en loopt tot 1 juli 2016. Belangrijkste punten zijn een loonsverhoging van in totaal 3,5%, stapsgewijs afschaffing van de jeugdlonen en gunstige afspraken voor de oudere recreatiemedewerkers over behoud van leeftijdsdagen. Deze cao geldt voor alle 28.000 werknemers in bungalowparken, campings en zwembaden.

Onrustige tijd
FNV Recreatie-bestuurder Johan Bijlsma: “Als FNV-bestuurder ben ik zeer tevreden dat het ons - in deze tijd van onrust tussen werkgever en werknemers – wél gelukt is om goede afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden voor de recreatiesector. De 28.000 hardwerkende recreatiemedewerkers hebben hier het volste recht op.”

Donderdag 26 februari a.s. legt FNV Recreatie het onderhandelingsresultaat voor aan zijn cao commissie Recreatie.

De resultaten
De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

looptijd cao 1 juli 2014 tot 1 juli 2016

loonsverhoging van in totaal 3,5%: 2,5% per 1 januari 2015 en 1% per 1 januari 2016

per 1 januari 2016 stapsgewijs afschaffing van de jeugdlonen (loongroep 1 t/m 4). Loongroep 5 en hoger zijn eerder al afgeschaft.

behoud arbeidsduurverkorting voor medewerkers van 50 jaar en ouder

afspraken over vormgeving en financiering van

vitaliteitsbeleid zodat recreatiemedewerkers langer goed, gezond en gemotiveerd kunnen blijven werken

vóór 1 januari 2016 worden er afspraken gemaakt over het derde WW-jaar

Het personeel in de recreatie-sector bestaat voor 60% uit vrouwen en ruim 30% is jonger dan 24 jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: