Nieuwe biergarten in Rotterdam

30 juni 2015
Nieuwe biergarten in Rotterdam

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en
biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De formule is laagdrempelig en toegankelijk. De sfeer laid back en de bonte aankleding en sfeervolle verlichting doen denken aan een bistro zoals je die alleen in een zijstraat van een oude wijk in Parijs of Barcelona vindt.

*Biertafels en stevig vlees van spit en grill*
Van ’s morgens 10 uur tot ’s avond laat (K&B sluit pas als de gezelligheid afneemt) kunnen gasten aan lange gehavende biertafels waarop mes en vork gewikkeld zijn in een theedoek genieten van bier en vlees. Geen zwezerik en kalfswang, wel een half kippetje van Wildhandel Treuren, bereid op de eigen huisgrill, een sappig ‘Burgertje van Kralingen’ of een mooie ribeye met pittig houtskoolaroma. K&B lanceert ook kleine snacks als de rijk gevulde Rotterdamsche bitterballen en smeuïge kipgehaktballen. Of het nu een burger, kip van het spies of een vers visje moet zijn, iedere dag bereidt chef-kok Paul van den Brekel de gerechten voor K&B.

*Robuuste en frisse bieren*
De kantine is licht en ruimtelijk, met houtsoorten verwerkt in tafels, banken en parket. Koperen buizen tussen de lampen aan het plafond, houthakkersbijlen aan de muur en een graffiti van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Lastplak. De bieren zijn onder meer: La Chouffe op de tap en de La Trappe Tripel en Texelse Skuumkoppe van de fles, of juist lichte en frisse bieren zoals Kornuit op de tap, de Grimbergen Blond en de Hoegaarden Rosé. De witte huiswijn (Chileense Chardonnay) valt goed in de smaak, net als de wat exclusievere Spaanse Godello.

*Speciale avonden*
Ook voor speciale gelegenheden of feestelijke dagen zijn gasten bij K&B aan het juiste adres. Iedere maandagavond is er de Burger Monday, waarbij een burger, frietjes en een koud biertje genuttigd kan worden voor slechts € 12,50. Ook de Mexicaanse woensdagavond 'Chilli Chilli Bang Bang' is erg in trek, waarbij de Tex Mex Style diner inclusief cocktail ook € 12,50 kost. Maar het stokpaardje is de drukbezochte Sunday Roast: iedere keer weer andere menuthema’s met het spit, de grill en bbq als basis.

*Achtergrond*
K&B is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Overig nieuws