Nieuwe biergarten in Rotterdam

30 juni 2015 |
Nieuwe biergarten in Rotterdam<

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en
biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De formule is laagdrempelig en toegankelijk. De sfeer laid back en de bonte aankleding en sfeervolle verlichting doen denken aan een bistro zoals je die alleen in een zijstraat van een oude wijk in Parijs of Barcelona vindt.

Biertafels en stevig vlees van spit en grill
Van ’s morgens 10 uur tot ’s avond laat (K&B sluit pas als de gezelligheid afneemt) kunnen gasten aan lange gehavende biertafels waarop mes en vork gewikkeld zijn in een theedoek genieten van bier en vlees. Geen zwezerik en kalfswang, wel een half kippetje van Wildhandel Treuren, bereid op de eigen huisgrill, een sappig ‘Burgertje van Kralingen’ of een mooie ribeye met pittig houtskoolaroma. K&B lanceert ook kleine snacks als de rijk gevulde Rotterdamsche bitterballen en smeuïge kipgehaktballen. Of het nu een burger, kip van het spies of een vers visje moet zijn, iedere dag bereidt chef-kok Paul van den Brekel de gerechten voor K&B.

Robuuste en frisse bieren
De kantine is licht en ruimtelijk, met houtsoorten verwerkt in tafels, banken en parket. Koperen buizen tussen de lampen aan het plafond, houthakkersbijlen aan de muur en een graffiti van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Lastplak. De bieren zijn onder meer: La Chouffe op de tap en de La Trappe Tripel en Texelse Skuumkoppe van de fles, of juist lichte en frisse bieren zoals Kornuit op de tap, de Grimbergen Blond en de Hoegaarden Rosé. De witte huiswijn (Chileense Chardonnay) valt goed in de smaak, net als de wat exclusievere Spaanse Godello.

Speciale avonden
Ook voor speciale gelegenheden of feestelijke dagen zijn gasten bij K&B aan het juiste adres. Iedere maandagavond is er de Burger Monday, waarbij een burger, frietjes en een koud biertje genuttigd kan worden voor slechts € 12,50. Ook de Mexicaanse woensdagavond 'Chilli Chilli Bang Bang' is erg in trek, waarbij de Tex Mex Style diner inclusief cocktail ook € 12,50 kost. Maar het stokpaardje is de drukbezochte Sunday Roast: iedere keer weer andere menuthema’s met het spit, de grill en bbq als basis.

Achtergrond
K&B is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: