Nieuwe biergarten in Rotterdam

30 juni 2015 |
Nieuwe biergarten in Rotterdam<

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en
biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De formule is laagdrempelig en toegankelijk. De sfeer laid back en de bonte aankleding en sfeervolle verlichting doen denken aan een bistro zoals je die alleen in een zijstraat van een oude wijk in Parijs of Barcelona vindt.

Biertafels en stevig vlees van spit en grill
Van ’s morgens 10 uur tot ’s avond laat (K&B sluit pas als de gezelligheid afneemt) kunnen gasten aan lange gehavende biertafels waarop mes en vork gewikkeld zijn in een theedoek genieten van bier en vlees. Geen zwezerik en kalfswang, wel een half kippetje van Wildhandel Treuren, bereid op de eigen huisgrill, een sappig ‘Burgertje van Kralingen’ of een mooie ribeye met pittig houtskoolaroma. K&B lanceert ook kleine snacks als de rijk gevulde Rotterdamsche bitterballen en smeuïge kipgehaktballen. Of het nu een burger, kip van het spies of een vers visje moet zijn, iedere dag bereidt chef-kok Paul van den Brekel de gerechten voor K&B.

Robuuste en frisse bieren
De kantine is licht en ruimtelijk, met houtsoorten verwerkt in tafels, banken en parket. Koperen buizen tussen de lampen aan het plafond, houthakkersbijlen aan de muur en een graffiti van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Lastplak. De bieren zijn onder meer: La Chouffe op de tap en de La Trappe Tripel en Texelse Skuumkoppe van de fles, of juist lichte en frisse bieren zoals Kornuit op de tap, de Grimbergen Blond en de Hoegaarden Rosé. De witte huiswijn (Chileense Chardonnay) valt goed in de smaak, net als de wat exclusievere Spaanse Godello.

Speciale avonden
Ook voor speciale gelegenheden of feestelijke dagen zijn gasten bij K&B aan het juiste adres. Iedere maandagavond is er de Burger Monday, waarbij een burger, frietjes en een koud biertje genuttigd kan worden voor slechts € 12,50. Ook de Mexicaanse woensdagavond 'Chilli Chilli Bang Bang' is erg in trek, waarbij de Tex Mex Style diner inclusief cocktail ook € 12,50 kost. Maar het stokpaardje is de drukbezochte Sunday Roast: iedere keer weer andere menuthema’s met het spit, de grill en bbq als basis.

Achtergrond
K&B is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: