Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

13 december 2018 | Thijs Jacobs

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen.

Het is de stad van de drie A’s: aardbeien, asperges en ansjovis. Daarom krijgt Bergen op Zoom verschillende keren per jaar een bagel met als thema een van de drie A’s. Te beginnen met een bagel met tonijnsalade, ansjovis en kappertjes. Exclusief, dus nergens anders in Nederland verkrijgbaar. De nieuwe Bagels & Beans in Bergen op Zoom wordt gerund door Koen van Bijsterveldt (21) en Yanouk Bouter (22). Zij zijn de jongste en op een na jongste bagelbazen ooit. Nu nog volop bezig met alle voorbereidingen voor de opening vroegen we hen de bagel van het bord.

De jongste Bagels & Beans franchisenemer. Wow.

Koen: ‘Ja, dat is wel bijzonder. Maar het voelt niet als iets vreemds. We hebben allebei een echt horecahart en dit is onze droom. Yanouk: ‘We zijn heel ambitieus en zitten vol passie. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Daar zijn we best trots op.’

Jullie openen samen een Bagels & Beans, hoe is dat zo gekomen?

Koen: ‘In het begin van onze relatie, drie jaar geleden, werkte ik bij Bagels & Beans in Hoofddorp en werd na een tijdje bedrijfsleider. We zochten meer personeel en ik kende nog wel een heel leuk meisje.’ Yanouk: ‘Dat was ik dus. Ik werd aangenomen en was meteen weg van Bagels & Beans.’ Koen: ‘Toen we daar samen werkten, begonnen we al stiekem te dromen van een eigen Bagels & Beans. Maar voordat het zover was, hebben we eerst nog anderhalf jaar een ijssalon gerund in Amsterdam.’

Een ijssalon?

Yanouk: ‘Dat was erg leuk en we hebben heel veel geleerd in die tijd. Die lessen kunnen we nu goed gebruiken! Wel kwamen we er toen achter dat we meer van de lunchroomhoreca zijn. We misten de sfeer van Bagels & Beans. Bij een ijssalon is het contact met de mensen heel vluchtig. Als er op een warme zomerdag een lange rij staat, heb je niet echt tijd om met de klanten te praten. We verheugen ons erop dat we onze gasten straks echt in de watten kunnen leggen.’

Hoe is de locatie van jullie Bagels & Beans?

Yanouk: ‘Ons pand ligt aan een kruispunt in een wandelgebied. Een prachtig hoekpand met grote ramen. Wanneer mensen van de supermarkt naar de Grote Markt lopen, komen ze langs ons. Het is een doorlooproute, dus dat is erg gunstig.’ Koen: ’We willen het terras aan de overkant van de straat plaatsen, tegenover het terras van een andere zaak. Zo creëren we een soort pleintje en een gezellige plek voor onze gasten. Toen wij de locatie en het pand voor het eerst zagen, werden we er meteen verliefd op.’

En de inrichting?

Yanouk: ‘Het pand is 180 vierkante meter groot. Lekker ruim dus. Door de grote ramen aan beide kanten is alles heel licht en open.’ Koen: ‘Het interieur wordt helemaal voor ons verzorgd in de stijl van Bagels & Beans. Dat is fijn, want inrichting is niet onze sterkste kant. Wij hebben andere kwaliteiten.’ Yanouk: ‘Natuurlijk overleggen we wel waar de bar komt en dergelijke. Maar wat Koen zegt, ik ben blij dat het meeste wat dat betreft voor ons geregeld wordt. En het komt sowieso goed: bij elke Bagels & Beans die je binnenstapt voel je je gelijk op je gemak. Warme rustige uitstraling, gezelligheid, en de akoestiek is ook dik in orde.’

Wat verwachten jullie van je nieuwe leven als bagelbaas?

Yanouk: ‘Met plezier werken en een heleboel gezelligheid. We vinden het leuk om een praatje te maken met onze gasten en ze een welkom gevoel te geven. En ze natuurlijk te laten genieten van heel veel lekkers.’ Koen: ‘Wat wij het liefst willen, is dat mensen blijer de deur uitgaan dan dat ze binnenkwamen. Hun dag beter maken met gastvrijheid, mooie koffie en heerlijke bagels.’

Bagels & Beans heeft een heel eigen stijl en sfeer. Wat betekent dat voor jullie?

Koen: ‘Bagels & Beans is casual en huiselijk. Het voelt alsof je bij familie bent. We staan helemaal achter het concept en voelen ons er goed bij. Dit is wat we willen en waar onze passie ligt.’ Yanouk: ‘Ik vind het ook leuk dat de kaart zo gevarieerd is. Er is echt voor elk wat wils. Of je nou vegan bent of juist een fan van vlees, een zoetekauw bent of liever iets hartigs hebt. Wij zijn er voor iedereen.’

Tot slot: wat moeten de inwoners van Bergen op Zoom écht eens komen proberen?

Yanouk: ‘De paddoburger. De combinatie van paddenstoelen en truffel, en dan op een bagel, dat is zo ontzettend lekker. Een echte aanrader.’ Koen: ‘Voor mij de BLT. Een classic, maar altijd lekker. Ik houd het graag simpel. Beetje sla, tomaat, bacon. Perfect.’ En natuurlijk de speciale bagel tonijnsalade met ansjovis en kappertjes, die je alleen in Bergen op Zoom kunt krijgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Einde quotum werkvergunningen specialistische Aziatische koks

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Awards Culinair
Souschef La Provence Driebergen strijdt om prestigieuze titel

Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. Met 23 andere talenten strijdt de souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vrijdag 20 september om de...

Awards Culinair
Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: