Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft

30 mei 2016 |
Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft<

Zes jaar na de brand in het restaurant De Sluis aan de F.B. Deurvorststraat in Ulft wordt de ruïne eindelijk gesloopt. Begin 2017 start hier de bouw van
een horecagelegenheid met restaurant, terrassen en twaalf hotelkamers, die aan het eind van dat jaar opent. De initiatiefnemers zoeken belangstellenden met horeca-ervaring om het geheel uit te baten.

Hotel van weleer
Het nieuwe De Sluis lijkt in stijl op zijn voorganger. Zo blijft de herinnering levend aan het karakteristieke hotel van weleer. De begane grond, met een oppervlakte van 350 m², leent zich voor inrichting en gebruik als restaurant of grand café. Een ruim terras biedt uitzicht op de Oude IJssel, de brug en de naaste omgeving.

Twaalf kamers
Het hotel krijgt twaalf kamers, die de gasten een comfortabel verblijf in één van de mooiste delen van Nederland garanderen. En dat weer op één van de markantste plekken van Ulft.
In de maanden na de sloop vindt de verdere voorbereiding plaats. Deze bestaat onder meer uit het bouwrijp maken van de grond, de afwerking en verdere detaillering van de plannen en het aanvragen van de benodigde vergunningen. In het voorjaar van 2017 start de bouw, de oplevering en ingebruikneming volgen in het derde kwartaal.

Grote meerwaarde
"Deze nieuwe accommodatie, op deze bijzondere plek, brengt grote meerwaarde voor de omgeving. Denk alleen al aan de toeristen en recreanten die graag een paar dagen in de Achterhoek komen wandelen en fietsen. Ze vinden hier een schitterende uitvalsbasis, in het hart van de regio", zegt Harm Mensink namens de eigenaar.
De toekomstige exploitant heeft daarbij een belangrijke rol. "We zijn op zoek naar een goede exploitant, die hier samen met ons een goed doordacht en aansprekend horecaconcept realiseert. We denken aan mensen met ambitie en ervaring. Echte horecamensen, met de passie om hun gasten optimaal te onthalen en te ontzorgen. Dan past dit nieuwe gebouw echt in de omgeving. En zo aan de oevers van de Oude IJssel heeft het alles in zich om een prachtplek te worden."

(Be)leefbaarheid
De bouw maakt een einde aan een lange tijd waarin de plek een rotte kies in Ulft was. Sinds de brand in 2010 stond de ruïne zes jaar te verpieteren achter door onkruid overwoekerde hekken, tot ergernis van velen. In dagblad De Gelderlander werd De Sluis zelfs al eens een ‘afzichtelijke plek’ genoemd. Het nieuwe complex staat garant voor een stevige kwaliteitsimpuls die bijdraagt aan de (be)leefbaarheid van de omgeving. De Sluis wordt weer een warm kloppend hart, voor de naaste omgeving en Ulft als geheel

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: