Nieuw visrestaurant in Rotterdam

25 januari 2018 | David Bakker

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap. Medio maart opent SYLT haar deuren op de Nieuwe Binnenweg. Rotterdam is vanaf dan een eigengereid fast casualconcept rijker. 


SYLT Seafood zit precies tussen een take-away en een restaurant in. Vandaar de term fast casual. De liefhebber van het luxere zeebanket schuift op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne. Liever trek in iets snels? Gasten kunnen er ook bijvoorbeeld een tuna burger of kibbeling eten of afhalen voor de lunch. Wel hoge kwaliteit, geen poespas. Bij SYLT Seafood vind je dan ook geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar bovendien niet aan reserveringen. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

Biologisch en duurzaam


De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht en kennen als geen ander de kneepjes van het vak. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. "Nooit meer een restaurant, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen", vertelt Ilse. Sowieso moest het iets met vis worden, met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is. "Een concept zoals SYLT Seafood is er nog niet in de stad. We willen ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils."

Lokale samenwerkingen


Voor de kwaliteitsmaatstaven die SYLT Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Op dit moment worden nog samenwerkingen gevormd met andere lokale en regionale leveranciers. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelde SYLT Seafood de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker. Nog een bekende partij is De Horecafabriek uit Den Haag, bekend van o.a. MaMa Kelly. Zij ontwierpen het onberispelijke interieur voor SYLT Seafoodbar.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Opvallend: eerdere winnaars 'Worlds 50 Best Restaurants' niet meer welkom

World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevoerd in de spelregels. Na een storm van kritiek heeft de organisatie besloten om eerdere winnaars niet meer toe te laten tot de competitie. Het wer...

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: