Nieuw visrestaurant in Rotterdam

25 januari 2018 | David Bakker

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap. Medio maart opent SYLT haar deuren op de Nieuwe Binnenweg. Rotterdam is vanaf dan een eigengereid fast casualconcept rijker. 


SYLT Seafood zit precies tussen een take-away en een restaurant in. Vandaar de term fast casual. De liefhebber van het luxere zeebanket schuift op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne. Liever trek in iets snels? Gasten kunnen er ook bijvoorbeeld een tuna burger of kibbeling eten of afhalen voor de lunch. Wel hoge kwaliteit, geen poespas. Bij SYLT Seafood vind je dan ook geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar bovendien niet aan reserveringen. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

Biologisch en duurzaam


De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht en kennen als geen ander de kneepjes van het vak. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. "Nooit meer een restaurant, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen", vertelt Ilse. Sowieso moest het iets met vis worden, met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is. "Een concept zoals SYLT Seafood is er nog niet in de stad. We willen ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils."

Lokale samenwerkingen


Voor de kwaliteitsmaatstaven die SYLT Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Op dit moment worden nog samenwerkingen gevormd met andere lokale en regionale leveranciers. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelde SYLT Seafood de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker. Nog een bekende partij is De Horecafabriek uit Den Haag, bekend van o.a. MaMa Kelly. Zij ontwierpen het onberispelijke interieur voor SYLT Seafoodbar.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: