Nieuw restaurant voor TivoliVredenburg

6 juli 2017 | Roy Spijker

Langzaam maar zeker ontvouwt de singel zich voor TivoliVredenburg. In september is de brug naast Hoog Catharijne klaar en opent ook het nieuwe restaurant Danel haar deuren én terras aan het water. Danel bevindt zich op de hoek van TivoliVredenburg bij Vredenburgkade en de Hollandse Toren.

Restaurant Danel voert een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten. Cleo Vehmeyer, directeur van Danel: "Op de menukaart is een mooie doorsnede te vinden van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Gasten mixen en matchen kleine gerechten op een manier zoals ze het liefst invulling geven aan hun lunch of diner. Onze keuken is tot laat

geopend, zodat je bijvoorbeeld na een concert of koopavond nog even neer kan strijken voor oesters met een glas wijn, rillette met toast of een dessert. Vanzelfsprekend hebben we ook een ruim aanbod aan vegetarische gerechten.”

TivoliVredenburg is een levendige ontmoetingsplek geworden en dat vind je ook in Danel terug. Door de informele en bruisende sfeer voelt iedereen zich welkom en thuis. Of je nu alleen iets komt drinken, lang of kort komt tafelen en het eten wel of niet combineert met het bijwonen van een concert.

De inrichting van het restaurant met 200 zitplaatsen binnen én terras met 150 zitplaatsen langs de nieuwe singel is modern, open en licht. De interieurarchitecten van Concern geven met de grote open keuken en bijhorende chef’s table, lange comfortabele rode banken en herkenbare Franse bollampen een internationale uitstraling aan het restaurant.

Voor de naam van het restaurant liet men zich inspireren door het Quatuor Danel, een Frans strijkkwartet met een grote internationale reputatie en vaste gast van TivoliVredenburg.

Vehmeyer: “Danel is de achternaam van de eerste violist van dit strijkkwartet en dekt precies de lading: Frans, stoer en verbonden aan muziek.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: