Nieuw restaurant voor TivoliVredenburg

6 juli 2017 | Roy Spijker

Langzaam maar zeker ontvouwt de singel zich voor TivoliVredenburg. In september is de brug naast Hoog Catharijne klaar en opent ook het nieuwe restaurant Danel haar deuren én terras aan het water. Danel bevindt zich op de hoek van TivoliVredenburg bij Vredenburgkade en de Hollandse Toren.

Restaurant Danel voert een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten. Cleo Vehmeyer, directeur van Danel: "Op de menukaart is een mooie doorsnede te vinden van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Gasten mixen en matchen kleine gerechten op een manier zoals ze het liefst invulling geven aan hun lunch of diner. Onze keuken is tot laat

geopend, zodat je bijvoorbeeld na een concert of koopavond nog even neer kan strijken voor oesters met een glas wijn, rillette met toast of een dessert. Vanzelfsprekend hebben we ook een ruim aanbod aan vegetarische gerechten.”

TivoliVredenburg is een levendige ontmoetingsplek geworden en dat vind je ook in Danel terug. Door de informele en bruisende sfeer voelt iedereen zich welkom en thuis. Of je nu alleen iets komt drinken, lang of kort komt tafelen en het eten wel of niet combineert met het bijwonen van een concert.

De inrichting van het restaurant met 200 zitplaatsen binnen én terras met 150 zitplaatsen langs de nieuwe singel is modern, open en licht. De interieurarchitecten van Concern geven met de grote open keuken en bijhorende chef’s table, lange comfortabele rode banken en herkenbare Franse bollampen een internationale uitstraling aan het restaurant.

Voor de naam van het restaurant liet men zich inspireren door het Quatuor Danel, een Frans strijkkwartet met een grote internationale reputatie en vaste gast van TivoliVredenburg.

Vehmeyer: “Danel is de achternaam van de eerste violist van dit strijkkwartet en dekt precies de lading: Frans, stoer en verbonden aan muziek.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: