Nieuw restaurant voor TivoliVredenburg

6 juli 2017 | Roy Spijker

Langzaam maar zeker ontvouwt de singel zich voor TivoliVredenburg. In september is de brug naast Hoog Catharijne klaar en opent ook het nieuwe restaurant Danel haar deuren én terras aan het water. Danel bevindt zich op de hoek van TivoliVredenburg bij Vredenburgkade en de Hollandse Toren.

Restaurant Danel voert een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten. Cleo Vehmeyer, directeur van Danel: "Op de menukaart is een mooie doorsnede te vinden van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Gasten mixen en matchen kleine gerechten op een manier zoals ze het liefst invulling geven aan hun lunch of diner. Onze keuken is tot laat

geopend, zodat je bijvoorbeeld na een concert of koopavond nog even neer kan strijken voor oesters met een glas wijn, rillette met toast of een dessert. Vanzelfsprekend hebben we ook een ruim aanbod aan vegetarische gerechten.”

TivoliVredenburg is een levendige ontmoetingsplek geworden en dat vind je ook in Danel terug. Door de informele en bruisende sfeer voelt iedereen zich welkom en thuis. Of je nu alleen iets komt drinken, lang of kort komt tafelen en het eten wel of niet combineert met het bijwonen van een concert.

De inrichting van het restaurant met 200 zitplaatsen binnen én terras met 150 zitplaatsen langs de nieuwe singel is modern, open en licht. De interieurarchitecten van Concern geven met de grote open keuken en bijhorende chef’s table, lange comfortabele rode banken en herkenbare Franse bollampen een internationale uitstraling aan het restaurant.

Voor de naam van het restaurant liet men zich inspireren door het Quatuor Danel, een Frans strijkkwartet met een grote internationale reputatie en vaste gast van TivoliVredenburg.

Vehmeyer: “Danel is de achternaam van de eerste violist van dit strijkkwartet en dekt precies de lading: Frans, stoer en verbonden aan muziek.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: