Nieuw restaurant in Oegstgeest

17 april 2015 |
Nieuw restaurant in Oegstgeest<

Chef-kok Patrick Noordzij opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest. Zoals de
naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op een professionele Josper Grill. Deze op houtskool gestookte gril oven waarborgt volgens de ondernemer met zijn hoge temperaturen de sappige en zachte structuur van het vlees.

Foto: Chef Patrick Noordzij

Locatie
Het karakteristieke pand met gezellig terras, waar voorheen restaurant Koetjes & Kalfjes huisde, ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum. Met open keuken en een sfeervol interieur is volgens restaurant OX een eigentijdse en ontspannen ambiance gecreëerd, die toegankelijk is voor een breed publiek. Het restaurant beschikt over 74 zitplaatsen en een bar, met boven een zaal voor vergaderingen en partijen tot 40 personen. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van het team, het verfijnen van de kaart en het afwerken van het interieur.


Foto: De presentatie van de gerechten in restaurant OX wordt gearrangeerd op houten planken

Droom komt uit
Voor Noordzij is het een droom die uitkomt na 20 jaar ervaring in de Nederlandse gastronomie. Tijdens zijn carrière behaalde hij de titels van Leermeester en Operationeel Manager SVH. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies in de gerenommeerde keukens van o.a. restaurant Las Palmas van Herman den Blijker in Rotterdam en restaurant LEDS van Imko Binnerts in Rijswijk. Nu is de tijd om zelf aan het roer te staan en met de hulp van voormalig werkgevers Chris Lindeboom en Patrick Bruins van Chagall Hotels & Restaurants is dit nu mogelijk.

Liefde voor Australië komt terug in zaak
Patrick Noordzij: "Ik ben enorm enthousiast over het vooruitzicht om op deze mooie locatie een eigen restaurant te mogen beginnen. OX wordt een plek waar mensen elkaar zullen willen ontmoeten. Mijn liefde voor Australië komt terug in de kaart en de wijnen. Zo gebruik ik uitsluitend hoogwaardig Australian grain fed rundvlees en de Shiraz ‘Founders Block’ behoort tot mijn persoonlijke favorieten. De presentatie van de gerechten is nonchalant gearrangeerd op houten planken en vaak op basis van het ‘shared dining’ principe.”

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: