Nieuw restaurant in Oegstgeest

17 april 2015 |
Nieuw restaurant in Oegstgeest<

Chef-kok Patrick Noordzij opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest. Zoals de
naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op een professionele Josper Grill. Deze op houtskool gestookte gril oven waarborgt volgens de ondernemer met zijn hoge temperaturen de sappige en zachte structuur van het vlees.

Foto: Chef Patrick Noordzij

Locatie
Het karakteristieke pand met gezellig terras, waar voorheen restaurant Koetjes & Kalfjes huisde, ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum. Met open keuken en een sfeervol interieur is volgens restaurant OX een eigentijdse en ontspannen ambiance gecreëerd, die toegankelijk is voor een breed publiek. Het restaurant beschikt over 74 zitplaatsen en een bar, met boven een zaal voor vergaderingen en partijen tot 40 personen. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van het team, het verfijnen van de kaart en het afwerken van het interieur.


Foto: De presentatie van de gerechten in restaurant OX wordt gearrangeerd op houten planken

Droom komt uit
Voor Noordzij is het een droom die uitkomt na 20 jaar ervaring in de Nederlandse gastronomie. Tijdens zijn carrière behaalde hij de titels van Leermeester en Operationeel Manager SVH. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies in de gerenommeerde keukens van o.a. restaurant Las Palmas van Herman den Blijker in Rotterdam en restaurant LEDS van Imko Binnerts in Rijswijk. Nu is de tijd om zelf aan het roer te staan en met de hulp van voormalig werkgevers Chris Lindeboom en Patrick Bruins van Chagall Hotels & Restaurants is dit nu mogelijk.

Liefde voor Australië komt terug in zaak
Patrick Noordzij: "Ik ben enorm enthousiast over het vooruitzicht om op deze mooie locatie een eigen restaurant te mogen beginnen. OX wordt een plek waar mensen elkaar zullen willen ontmoeten. Mijn liefde voor Australië komt terug in de kaart en de wijnen. Zo gebruik ik uitsluitend hoogwaardig Australian grain fed rundvlees en de Shiraz ‘Founders Block’ behoort tot mijn persoonlijke favorieten. De presentatie van de gerechten is nonchalant gearrangeerd op houten planken en vaak op basis van het ‘shared dining’ principe.”

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: