Nieuw restaurant in Oegstgeest

17 april 2015 |
Nieuw restaurant in Oegstgeest<

Chef-kok Patrick Noordzij opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest. Zoals de
naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op een professionele Josper Grill. Deze op houtskool gestookte gril oven waarborgt volgens de ondernemer met zijn hoge temperaturen de sappige en zachte structuur van het vlees.

Foto: Chef Patrick Noordzij

Locatie
Het karakteristieke pand met gezellig terras, waar voorheen restaurant Koetjes & Kalfjes huisde, ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum. Met open keuken en een sfeervol interieur is volgens restaurant OX een eigentijdse en ontspannen ambiance gecreëerd, die toegankelijk is voor een breed publiek. Het restaurant beschikt over 74 zitplaatsen en een bar, met boven een zaal voor vergaderingen en partijen tot 40 personen. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van het team, het verfijnen van de kaart en het afwerken van het interieur.


Foto: De presentatie van de gerechten in restaurant OX wordt gearrangeerd op houten planken

Droom komt uit
Voor Noordzij is het een droom die uitkomt na 20 jaar ervaring in de Nederlandse gastronomie. Tijdens zijn carrière behaalde hij de titels van Leermeester en Operationeel Manager SVH. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies in de gerenommeerde keukens van o.a. restaurant Las Palmas van Herman den Blijker in Rotterdam en restaurant LEDS van Imko Binnerts in Rijswijk. Nu is de tijd om zelf aan het roer te staan en met de hulp van voormalig werkgevers Chris Lindeboom en Patrick Bruins van Chagall Hotels & Restaurants is dit nu mogelijk.

Liefde voor Australië komt terug in zaak
Patrick Noordzij: "Ik ben enorm enthousiast over het vooruitzicht om op deze mooie locatie een eigen restaurant te mogen beginnen. OX wordt een plek waar mensen elkaar zullen willen ontmoeten. Mijn liefde voor Australië komt terug in de kaart en de wijnen. Zo gebruik ik uitsluitend hoogwaardig Australian grain fed rundvlees en de Shiraz ‘Founders Block’ behoort tot mijn persoonlijke favorieten. De presentatie van de gerechten is nonchalant gearrangeerd op houten planken en vaak op basis van het ‘shared dining’ principe.”

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: