Nieuw restaurant in Egmond aan Zee

5 augustus 2014 |
Nieuw restaurant in Egmond aan Zee<

Egmond aan Zee is een restaurant rijker. Chica's is gevestigd op de begane grond van Hotel Golfzang en wordt gerund door Richard en Brenda de Jong, de uitbaters van Wonder's
en Wonder's Bergen.

Hotel Golfzang
Aan de Boulevard Noord, de plaats waar ooit restaurant de Strandjutter afbrandde, besloot familie Groot van Hotel Zuiderduin een tweede hotel te bouwen; Hotel Golfzang, met 147 kamers. Ze zochten een restaurateur voor de invulling van het ontbijt in het restaurant op de begane grond. Richard de Jong is ondernemer van het nagenoeg naast gelegen Wonder’s en tevens van Wonder’s Bergen, en was ook de eigenaar van De Jutter, het restaurant dat eerst op die plek stond. Richard besloot samen met zijn vrouw Brenda de uitdaging aan te gaan, mits zij de invulling aanzienlijk verder konden trekken dan alleen ontbijt.

Laagdrempelig concept
Chica's biedt een laagdrempelig concept geschikt voor alle leeftijden, met de bijzondere combinatie van pizza, pannenkoeken, halve kippen en Mexicaans. Alles wordt vers gemaakt in de open en centraal in de 600m2 grote ruimte gesitueerde keuken. Er zijn 220 zitplaatsen binnen en nog eens 80 zitplaatsen op het terras.



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: