Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

11 mei 2016 |
Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren<

Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11. De zaak serveert onder meer wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijnpizza, burrata,
dorade en met cola gelakte spareribs. Gsaten kunnen plaatsnemen op het riante terras, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver.

Who is Jamey?
Op de plek waar ruim 22 jaar Café Restaurant Juliana’s gevestigd was, opent Jamey Bennett Kitchen & Bar. Vernoemd naar Jamey Bennet, een mondaine diplomatenzoon die undercover voor de Britse overheid opereert en die de naar hem vernoemde zaak als zijn huiskamer beschouwt. Aan de muur hangt een speciaal voor Jamey Bennett ontworpen schilderij van Duran Lantink. En unieke lampen in de vorm van revolvers van Billy Leliveld (Oom Jan Lampen).



Wereldwijde keuken
De keukenbrigade van Jamey Bennett is internationaal georiënteerd. Het menu is geïnspireerd door de reislustige Spaanse, Vietnamese en Hollandse kok die elk hun invloed hebben laten gelden. Op de kaart zijn exotische gerechten te vinden als coquilles met mango en chiliboter, dorade van de houtskoolgrill met citroengras en limoen, Peruviaanse ceviche en ha kau (een Chinees garnalenpasteitje) met groene asperge en truffelsaus. Ook schitteren er een aantal klassiekers op de kaart als steak tartaar, ceaser salade en carpaccio. De gerechten zijn over het algemeen bedoeld om te delen. Gasten kunnen ook voor ontbijt terecht. Ze serveren dan gepocheerde eitjes, vers fruit, sapjes, yoghurt met huisgemaakte granola, American pancakes, kaasjes en verschillende verse vleeswaren.

Terras
Het riante terras van Jamey Bennett biedt met 280 zitplaatsen plaats aan heel veel zonaanbidders. Gekozen is voor een terrasstijl met gezellige hoekjes, grote eikenhouten loungetafels en knusse kleinere tafeltjes. Hoewel het terras omringd is door de authentieke gevels van de Plaats, biedt het ook een weids uitzicht op de Hofvijver en de daarachter nieuw ontstane Haagse skyline. De horecagelegenheid is een project van de ondernemer van het op het Plein gelegen succesvolle Barlow.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: