Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

11 mei 2016 |
Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren<

Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11. De zaak serveert onder meer wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijnpizza, burrata,
dorade en met cola gelakte spareribs. Gsaten kunnen plaatsnemen op het riante terras, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver.

Who is Jamey?
Op de plek waar ruim 22 jaar Café Restaurant Juliana’s gevestigd was, opent Jamey Bennett Kitchen & Bar. Vernoemd naar Jamey Bennet, een mondaine diplomatenzoon die undercover voor de Britse overheid opereert en die de naar hem vernoemde zaak als zijn huiskamer beschouwt. Aan de muur hangt een speciaal voor Jamey Bennett ontworpen schilderij van Duran Lantink. En unieke lampen in de vorm van revolvers van Billy Leliveld (Oom Jan Lampen).



Wereldwijde keuken
De keukenbrigade van Jamey Bennett is internationaal georiënteerd. Het menu is geïnspireerd door de reislustige Spaanse, Vietnamese en Hollandse kok die elk hun invloed hebben laten gelden. Op de kaart zijn exotische gerechten te vinden als coquilles met mango en chiliboter, dorade van de houtskoolgrill met citroengras en limoen, Peruviaanse ceviche en ha kau (een Chinees garnalenpasteitje) met groene asperge en truffelsaus. Ook schitteren er een aantal klassiekers op de kaart als steak tartaar, ceaser salade en carpaccio. De gerechten zijn over het algemeen bedoeld om te delen. Gasten kunnen ook voor ontbijt terecht. Ze serveren dan gepocheerde eitjes, vers fruit, sapjes, yoghurt met huisgemaakte granola, American pancakes, kaasjes en verschillende verse vleeswaren.

Terras
Het riante terras van Jamey Bennett biedt met 280 zitplaatsen plaats aan heel veel zonaanbidders. Gekozen is voor een terrasstijl met gezellige hoekjes, grote eikenhouten loungetafels en knusse kleinere tafeltjes. Hoewel het terras omringd is door de authentieke gevels van de Plaats, biedt het ook een weids uitzicht op de Hofvijver en de daarachter nieuw ontstane Haagse skyline. De horecagelegenheid is een project van de ondernemer van het op het Plein gelegen succesvolle Barlow.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: