Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

11 mei 2016 |
Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren<

Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11. De zaak serveert onder meer wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijnpizza, burrata,
dorade en met cola gelakte spareribs. Gsaten kunnen plaatsnemen op het riante terras, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver.

Who is Jamey?
Op de plek waar ruim 22 jaar Café Restaurant Juliana’s gevestigd was, opent Jamey Bennett Kitchen & Bar. Vernoemd naar Jamey Bennet, een mondaine diplomatenzoon die undercover voor de Britse overheid opereert en die de naar hem vernoemde zaak als zijn huiskamer beschouwt. Aan de muur hangt een speciaal voor Jamey Bennett ontworpen schilderij van Duran Lantink. En unieke lampen in de vorm van revolvers van Billy Leliveld (Oom Jan Lampen).



Wereldwijde keuken
De keukenbrigade van Jamey Bennett is internationaal georiënteerd. Het menu is geïnspireerd door de reislustige Spaanse, Vietnamese en Hollandse kok die elk hun invloed hebben laten gelden. Op de kaart zijn exotische gerechten te vinden als coquilles met mango en chiliboter, dorade van de houtskoolgrill met citroengras en limoen, Peruviaanse ceviche en ha kau (een Chinees garnalenpasteitje) met groene asperge en truffelsaus. Ook schitteren er een aantal klassiekers op de kaart als steak tartaar, ceaser salade en carpaccio. De gerechten zijn over het algemeen bedoeld om te delen. Gasten kunnen ook voor ontbijt terecht. Ze serveren dan gepocheerde eitjes, vers fruit, sapjes, yoghurt met huisgemaakte granola, American pancakes, kaasjes en verschillende verse vleeswaren.

Terras
Het riante terras van Jamey Bennett biedt met 280 zitplaatsen plaats aan heel veel zonaanbidders. Gekozen is voor een terrasstijl met gezellige hoekjes, grote eikenhouten loungetafels en knusse kleinere tafeltjes. Hoewel het terras omringd is door de authentieke gevels van de Plaats, biedt het ook een weids uitzicht op de Hofvijver en de daarachter nieuw ontstane Haagse skyline. De horecagelegenheid is een project van de ondernemer van het op het Plein gelegen succesvolle Barlow.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: