Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam

28 mei 2015 |
Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam<

Deze week opende Eastwood zijn deuren, het nieuwe hotelrestaurant van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Een flexibel restaurant met als
thema ‘beer & grill’, dat past bij de internationale trend van dit moment.

Ontbijtrestaurant wordt omgebouwd
Uniek is dat hiervoor elke dag het ontbijtrestaurant op de begane grond wordt omgebouwd. "Eastwood is een oplossing voor de uitdaging die je als hotel hebt: ontbijt,
lunch en diner serveren in dezelfde ruimte", zegt general manager Caroline Receveur. De verschillende dagdelen vragen om een andere sfeer. Het ontbijt en de brunch serveren we in buffetvorm, dus dat vraagt om veel ruimte. Bovendien wil je ’s morgens veel daglicht. Tijdens het diner wil je juist een intiemere setting met gedimd licht. Daarom hebben we besloten het restaurant te verbouwen tot een concept dat past bij deze tijd. De hele ruimte wordt daarom elke dag volledig omgebouwd: van tafelbladen tot raampartijen, van schilderijen tot verlichting en zelfs de kleding van de medewerkers wordt aangepast. Dit alles tot verrassing en verbazing van de hotelgasten. Een enorme operatie waar het hele hotelteam aan meewerkt, waardoor de klus binnen een half uur is geklaard. En als de BBQ-trend voorbij is, dan verbouwen we ook het concept."



Chef Marcel de Leeuw in keuken
De keuken van Eastwood staat onder leiding van chef Marcel de Leeuw: "We serveren basic gerechten. De door Amerika geïnspireerde kaart is overzichtelijk en vriendelijk
geprijsd. Je kunt kiezen uit drie hoofdgerechten: een goede hamburger, een steak en een mooie vis voor slechts 15 euro. Daarbij schenken we een betaalbaar flesje wijn of een
biertje. De grillgerechten worden bereid op een broiler, een Amerikaanse super-grill. Daarbij kun je kiezen uit bijgerechten, zoals een gezonde bulgur-salade of huisgesneden frieten. Als afsluiting serveren we een stuk kaas of een royale coupe à la minute bereid ijs."

Stoer interieur
Het stoere karakter van de kaart komt terug in de details: op tafel staat bijvoorbeeld een gereedschapskistje met bestek en als je een steak bestelt, dan mag je zelf een mes kiezen. Restaurantgasten die na het diner een cocktail willen drinken in de SkyLounge Amsterdam krijgen voorrang op het moment dat er een wachtrij is. Ook families kunnen
terecht bij Eastwood: elke dag tussen 17 en 19 uur worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de zomer wordt er ook gebarbecued op het terras aan het Oosterdok.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: