Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

2 oktober 2015
Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

"Restaurant C":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/baut-keert-terug-als-restaurant-c-13551/ opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor
koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. Het is een initiatief van Michiel van der Eerde en zijn broer Lucas. Michiel is bekend van onder andere het programma MasterChef Holland en restaurants BAUT en BAUTZUID. Lucas heeft ruim twintig jaar ervaring in de media, hij was onder andere commercieel verantwoordelijk bij MTV Networks Nederland.

*BAUT*
In 2012 opende chef Michiel van der Eerde het pop-up restaurant BAUT op dezelfde locatie in Amsterdam. Hiermee kwam zijn jongensdroom uit. Door het succes kwam er een vervolg met BAUTZUID en ook dit pop-up restaurant is een hit. Met zijn meer dan twintig fantastische jaren ervaring in diverse sterrenrestaurants, is Michiel klaar voor een nieuw permanent concept: “Nu ben ik toe aan iets vasts en gaan we een stap verder met C. Samen met mijn broer Lucas keren wij terug naar de locatie waar het allemaal begon, de Wibautstraat 125.”

*Restaurant C*
Midden in het restaurant bevindt zich de grote open keuken. Geïnspireerd door L’Atelier de Joël Robuchon in Londen, zorgt dit volgens het restaurant voor een unieke ervaring: aan de keukenbar eten en het culinaire spektakel beleven. De menukaart is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden met ‘kleine’ gerechten. Het gaat niet puur om het product zelf, maar vooral om de bereidingswijze.

*Temperatuur*
Samen met Michiel is Arnout van der Kolk, voormalig souschef van Ciel Bleu** (Okura), verantwoordelijk voor de gerechten: “Denk aan een stukje zalm dat 40 minuten lang op 39 graden wordt gegaard. Naast de smaakbeleving heeft het een structuur die je nooit meer vergeet. Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product verandert compleet bij bereiding op verschillende temperaturen.”

*Bar C*
De bar is gemaakt van messing, staal, hout en recycled leer. De bartenders creëren in deze 0 graden-zone drankjes en cocktails. Cocktails spelen een belangrijke rol in C, ook in het restaurant. Bij de menu’s kunnen op advies passende cocktails geserveerd worden.

*Boven C*
C bestaat uit twee verdiepingen, het restaurant C op de begane grond en Boven C op de eerste verdieping. Boven C heeft een eigen bar en een grote ruimte, met een capaciteit van 150 personen, die helemaal customized kan worden en geschikt is voor verschillende events.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws