Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

2 oktober 2015 |
Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius<

Restaurant C opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. Het is een initiatief van Michiel van der Eerde en zijn broer Lucas. Michiel is bekend van onder andere het programma MasterChef Holland en restaurants BAUT en BAUTZUID. Lucas heeft ruim twintig jaar ervaring in de media, hij was onder andere commercieel verantwoordelijk bij MTV Networks Nederland.

BAUT
In 2012 opende chef Michiel van der Eerde het pop-up restaurant BAUT op dezelfde locatie in Amsterdam. Hiermee kwam zijn jongensdroom uit. Door het succes kwam er een vervolg met BAUTZUID en ook dit pop-up restaurant is een hit. Met zijn meer dan twintig fantastische jaren ervaring in diverse sterrenrestaurants, is Michiel klaar voor een nieuw permanent concept: “Nu ben ik toe aan iets vasts en gaan we een stap verder met C. Samen met mijn broer Lucas keren wij terug naar de locatie waar het allemaal begon, de Wibautstraat 125.”

Restaurant C
Midden in het restaurant bevindt zich de grote open keuken. Geïnspireerd door L’Atelier de Joël Robuchon in Londen, zorgt dit volgens het restaurant voor een unieke ervaring: aan de keukenbar eten en het culinaire spektakel beleven. De menukaart is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden met ‘kleine’ gerechten. Het gaat niet puur om het product zelf, maar vooral om de bereidingswijze.

Temperatuur
Samen met Michiel is Arnout van der Kolk, voormalig souschef van Ciel Bleu (Okura), verantwoordelijk voor de gerechten: “Denk aan een stukje zalm dat 40 minuten lang op 39 graden wordt gegaard. Naast de smaakbeleving heeft het een structuur die je nooit meer vergeet. Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product verandert compleet bij bereiding op verschillende temperaturen.”

Bar C
De bar is gemaakt van messing, staal, hout en recycled leer. De bartenders creëren in deze 0 graden-zone drankjes en cocktails. Cocktails spelen een belangrijke rol in C, ook in het restaurant. Bij de menu’s kunnen op advies passende cocktails geserveerd worden.

Boven C
C bestaat uit twee verdiepingen, het restaurant C op de begane grond en Boven C op de eerste verdieping. Boven C heeft een eigen bar en een grote ruimte, met een capaciteit van 150 personen, die helemaal customized kan worden en geschikt is voor verschillende events.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: