Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

2 oktober 2015 |
Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius<

Restaurant C opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. Het is een initiatief van Michiel van der Eerde en zijn broer Lucas. Michiel is bekend van onder andere het programma MasterChef Holland en restaurants BAUT en BAUTZUID. Lucas heeft ruim twintig jaar ervaring in de media, hij was onder andere commercieel verantwoordelijk bij MTV Networks Nederland.

BAUT
In 2012 opende chef Michiel van der Eerde het pop-up restaurant BAUT op dezelfde locatie in Amsterdam. Hiermee kwam zijn jongensdroom uit. Door het succes kwam er een vervolg met BAUTZUID en ook dit pop-up restaurant is een hit. Met zijn meer dan twintig fantastische jaren ervaring in diverse sterrenrestaurants, is Michiel klaar voor een nieuw permanent concept: “Nu ben ik toe aan iets vasts en gaan we een stap verder met C. Samen met mijn broer Lucas keren wij terug naar de locatie waar het allemaal begon, de Wibautstraat 125.”

Restaurant C
Midden in het restaurant bevindt zich de grote open keuken. Geïnspireerd door L’Atelier de Joël Robuchon in Londen, zorgt dit volgens het restaurant voor een unieke ervaring: aan de keukenbar eten en het culinaire spektakel beleven. De menukaart is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden met ‘kleine’ gerechten. Het gaat niet puur om het product zelf, maar vooral om de bereidingswijze.

Temperatuur
Samen met Michiel is Arnout van der Kolk, voormalig souschef van Ciel Bleu (Okura), verantwoordelijk voor de gerechten: “Denk aan een stukje zalm dat 40 minuten lang op 39 graden wordt gegaard. Naast de smaakbeleving heeft het een structuur die je nooit meer vergeet. Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product verandert compleet bij bereiding op verschillende temperaturen.”

Bar C
De bar is gemaakt van messing, staal, hout en recycled leer. De bartenders creëren in deze 0 graden-zone drankjes en cocktails. Cocktails spelen een belangrijke rol in C, ook in het restaurant. Bij de menu’s kunnen op advies passende cocktails geserveerd worden.

Boven C
C bestaat uit twee verdiepingen, het restaurant C op de begane grond en Boven C op de eerste verdieping. Boven C heeft een eigen bar en een grote ruimte, met een capaciteit van 150 personen, die helemaal customized kan worden en geschikt is voor verschillende events.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: