Nieuw junkfood concept THE GOAT opent vandaag in Rotterdam

9 oktober 2020 | Thijs Jacobs
Nieuw junkfood concept THE GOAT opent vandaag in Rotterdam

Rotterdam is een nieuwe hotspot rijker. THE GOAT heeft haar deuren geopend: een nieuw junkfood concept waar je terecht kunt voor fried chicken, loaded fries en burgers. Met bijzondere gerechten geïnspireerd op de Amerikaanse keuken, bieden ze iets unieks aan in de Nederlandse fastfoodscene. Op de kaart prijken klassiekers zoals Chicken & Waffles, maar ook bijzondere gerechten zoals smashed burgers en de Legendairy: fried chicken met een bol ijs en siroop. 

THE GOAT staat voor ‘The Greatest Of All Time’. Dit komt niet alleen terug in de topnotch junkfood, maar ook in de dranken. Zo zijn er slushies verkrijgbaar in verrassende smaken, waar ook een shot alcohol aan toegevoegd kan worden. De gerechten zijn geïnspireerd op de Amerikaanse diner scene en deze invloeden zijn met een moderne twist terug te vinden in het interieur. Zo worden overal frisse kleuren gebruikt, zijn er zithoekjes van houten dining booths en is er een echte arcade hoek gecreeerd met onder andere een flipperkast en grijpautomaat met toffe merchandise. 

Foodtruckondernemer

THE GOAT is opgericht door ondernemers Rolf Leliveld en Rob van den Broek. Rolf is één van de eerste echte foodtruckondernemers, die mede de tortilla op de kaart heeft gezet in Nederland. Hij heeft jarenlang op alle grote festivals zijn gerechten geserveerd. Rob is creatief ondernemer en heeft diverse bedrijven waarin zijn gevoel voor eten, concepten en styling naar voren komt. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een hoge kwaliteit junkfood, in combinatie met een uniek concept.

De oprichters zeggen over THE GOAT: ‘In Nederland zijn nog weinig restaurants die goede kwaliteit junkfood serveren. Daarom biedt THE GOAT unieke gerechten gemaakt van hoge kwaliteit en bereid met verse ingrediënten. Rotterdam is hiervoor de perfecte plek omdat hier veel gebeurt op het gebied van eten en vooruitstrevende concepten. Tijdens een bezoek aan THE GOAT worden alle zintuigen geprikkeld. Het restaurant is een perfecte hangout voor groepen vrienden en families die trek hebben in een lekkere portie junkfood van hoogwaardige kwaliteit.’

THE GOAT is vanaf vandaag geopend in Rotterdam, op de Schiedamse Vest nummer 14. Dagelijks geopend van 15:00 tot 22:00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: