Nieuw initiatief voor alleeneter

27 september 2012
Nieuw initiatief voor alleeneter

Meer dan dertig restaurants introduceren de try-out ‘De Aanschuiftafel’. Hiermee worden speciale faciliteiten geboden aan de alleeneter.

*Week tegen Eenzaamheid*
Denk aan initiatieven als de aanschuiftafel, speciale eenpersoonsmenu’s voor speciale prijzen en extra snelle bediening. De introductie van de aanschuiftafel, een initiatief van Resto VanHarte, Koninklijke Horeca Nederland en Iens.nl. valt samen met de start van de Week tegen Eenzaamheid, die van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt. Motto dit jaar is 'Kom de deur uit'.

*Onderzoek alleen uit eten*
Er is een groot aantal mensen in Nederland dat graag alleen een hapje gaat eten, maar zich in de Nederlandse horeca onvoldoende welkom voelt. Dat bleek uit het rapport van de Hoge Hotelschool Maastricht ‘Alleen uit eten‘, dat begin 2012 op initiatief van Resto VanHarte uitkwam. Daar willen KHN, Iens.nl en Resto VanHarte verandering in brengen: alleeneten kan gezelliger en gastvrijer. Meer dan dertig Nederlandse restaurants hebben dit idee opgepakt en introduceren tijdens de Week tegen Eenzaamheid ‘de aanschuiftafel’ in de Nederlandse horeca.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws