Nieuw initiatief voor alleeneter

27 september 2012 |
Nieuw initiatief voor alleeneter<

Meer dan dertig restaurants introduceren de try-out ‘De Aanschuiftafel’. Hiermee worden speciale faciliteiten geboden aan de alleeneter.

Week tegen Eenzaamheid
Denk aan initiatieven als de aanschuiftafel, speciale eenpersoonsmenu’s voor speciale prijzen en extra snelle bediening. De introductie van de aanschuiftafel, een initiatief van Resto VanHarte, Koninklijke Horeca Nederland en Iens.nl. valt samen met de start van de Week tegen Eenzaamheid, die van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt. Motto dit jaar is 'Kom de deur uit'.

Onderzoek alleen uit eten
Er is een groot aantal mensen in Nederland dat graag alleen een hapje gaat eten, maar zich in de Nederlandse horeca onvoldoende welkom voelt. Dat bleek uit het rapport van de Hoge Hotelschool Maastricht ‘Alleen uit eten‘, dat begin 2012 op initiatief van Resto VanHarte uitkwam. Daar willen KHN, Iens.nl en Resto VanHarte verandering in brengen: alleeneten kan gezelliger en gastvrijer. Meer dan dertig Nederlandse restaurants hebben dit idee opgepakt en introduceren tijdens de Week tegen Eenzaamheid ‘de aanschuiftafel’ in de Nederlandse horeca.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
Zo gaat de Utrechtse horeca om met de coronamaatregelen

Yoghurt Barn Neude In een zijstraatje van de Neude vinden we lunchzaak Yoghurt Barn, een zaak die zich specialiseert in yoghurtgerechten. Loïs Langenberg is bedrijfsleidster en ontvangt mij hartelijk bij de ingang, waar een 'check-in tafel' staat opgesteld. "Ik moet wel even het...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: