Nieuw initiatief voor alleeneter

27 september 2012 |
Nieuw initiatief voor alleeneter<

Meer dan dertig restaurants introduceren de try-out ‘De Aanschuiftafel’. Hiermee worden speciale faciliteiten geboden aan de alleeneter.

Week tegen Eenzaamheid
Denk aan initiatieven als de aanschuiftafel, speciale eenpersoonsmenu’s voor speciale prijzen en extra snelle bediening. De introductie van de aanschuiftafel, een initiatief van Resto VanHarte, Koninklijke Horeca Nederland en Iens.nl. valt samen met de start van de Week tegen Eenzaamheid, die van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt. Motto dit jaar is 'Kom de deur uit'.

Onderzoek alleen uit eten
Er is een groot aantal mensen in Nederland dat graag alleen een hapje gaat eten, maar zich in de Nederlandse horeca onvoldoende welkom voelt. Dat bleek uit het rapport van de Hoge Hotelschool Maastricht ‘Alleen uit eten‘, dat begin 2012 op initiatief van Resto VanHarte uitkwam. Daar willen KHN, Iens.nl en Resto VanHarte verandering in brengen: alleeneten kan gezelliger en gastvrijer. Meer dan dertig Nederlandse restaurants hebben dit idee opgepakt en introduceren tijdens de Week tegen Eenzaamheid ‘de aanschuiftafel’ in de Nederlandse horeca.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: