Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

18 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert.

De voormalige ontbijtzaal van het hotel is verbouwd tot een chique club en restaurant. Prachtige elementen uit de jaren 20 kwamen hierbij aan de oppervlakte en zijn in hun oude glorie hersteld. De formule is geïnspireerd op vergelijkbare club restaurants in New York. "Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat er een goede ontspannen en bruisende tijd wordt geserveerd. Hier heb je tijd en aandacht voor elkaar."

Smaakmakende wereldgerechten, cocktails en muziek

Le Grand Restaurant & Club kent daartoe een menukaart met 30 klassiekers uit de wereldkeuken, te serveren in 1000 variaties. Aan de indrukwekkende centrale bar worden klassieke cocktails, nieuwe trendy mixen en wijnen afkomstige van 4 continenten geschonken. De nieuwe hotspot aan de Kruiskade 12 in de Maasstad biedt voor elke liefhebber van spijzen en wijnen een ruime keuze en is dagelijks geopend. Overdag worden de gasten welkom geheten voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, high tea, borrel of diner. In het weekend, na 21.00 transformeert Le Grand volledig in een swingende club. DJ’s en live artiesten maken die avond compleet.

Club na 21.00 in het weekend

Elke vrijdag- en zaterdagavond gaan top DJ’s de voeten van de dansvloer in Club Le Grand spinnen. Met trendy music styles, afgewisseld en aangevuld met live-spelende muzikanten en artiesten, wordt Le Grand een swingende zoele club tot in de kleine uurtjes. Le Grand wil op deze avonden een super vibe opbouwen met het muziekprogramma. "In stijl genieten, plezier, ritme, leven. Hier kun je komen eten, borrelen en dansen. Je kunt je opladen en positieve, ondernemende en creatieve mensen ontmoeten", stelt manager Garrelt Schuil. Op vrijdagavond 20 oktober is de nieuwste club van Rotterdam al gereserveerd voor de exclusieve Red Carpet Edition van de legendarische Leo Borrel.

Jaren 20 herleven in trendy stijl

"We zetten een onderscheidend concept neer. Daarvoor hebben we onder meer in New York inspiratie opgedaan. We zijn tenslotte 100% Rotterdams, werelds, dus internationaal", zegt manager Garrelt Schuil, die de formule, sfeer, kwaliteit en gastvrijheid bewaakt. De gekozen jaren 20-sfeer van de inrichting sluit naadloos aan op het klassieke hotel. Het design verwijst naar de opwindende periode met burlesque en de Great Gatsby. "Stijl, variété, dansen, genieten, dineren, goede gesprekken rond een cocktail… dat was dé ontspannende omgangsvorm van ondernemers, artiesten, createven en levensgenieters in de jaren 20 van de vorige eeuw. Inderdaad… toen er nog tijd en aandacht was. Die bruisende sfeer laten wij hier herleven. Met gastvrije service, verrassende gerechten, verse ingrediënten, een bijzondere inrichting, muziek, eten, cocktails, DJ’s en meer. Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat het een goede ontspannen, bruisende tijd wordt. Hier heb je en maak je de tijd en aandacht voor elkaar."

Rotterdamse hotspot

Het nieuwe Restaurant & Club Le Grand maakt de Kruiskade na decennia weer volledig volwassen. Dit centrale deel van de Kruiskade is de afgelopen jaren steeds sterker op de kaart gezet met goede horecaconcepten: het Hilton met haar Roots, Villa Thalia’s met de Dinnershow, een trendy club Hugh, de populair toegankelijke De Beurs en direct om de hoek haute cuisine restaurant Joelia. Met Restaurant Club Le Grand wordt het aanbod gevarieerd en gecompleteerd. De Kruiskade is een ware en veelzijdige Rotterdamse hot spot geworden, voor elk wat wils; om in stijl iets te drinken, te eten, te clubben, ofwel te genieten. Een kloppend hartje dus, maar van allure.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: