Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

18 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert.

De voormalige ontbijtzaal van het hotel is verbouwd tot een chique club en restaurant. Prachtige elementen uit de jaren 20 kwamen hierbij aan de oppervlakte en zijn in hun oude glorie hersteld. De formule is geïnspireerd op vergelijkbare club restaurants in New York. "Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat er een goede ontspannen en bruisende tijd wordt geserveerd. Hier heb je tijd en aandacht voor elkaar."

Smaakmakende wereldgerechten, cocktails en muziek

Le Grand Restaurant & Club kent daartoe een menukaart met 30 klassiekers uit de wereldkeuken, te serveren in 1000 variaties. Aan de indrukwekkende centrale bar worden klassieke cocktails, nieuwe trendy mixen en wijnen afkomstige van 4 continenten geschonken. De nieuwe hotspot aan de Kruiskade 12 in de Maasstad biedt voor elke liefhebber van spijzen en wijnen een ruime keuze en is dagelijks geopend. Overdag worden de gasten welkom geheten voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, high tea, borrel of diner. In het weekend, na 21.00 transformeert Le Grand volledig in een swingende club. DJ’s en live artiesten maken die avond compleet.

Club na 21.00 in het weekend

Elke vrijdag- en zaterdagavond gaan top DJ’s de voeten van de dansvloer in Club Le Grand spinnen. Met trendy music styles, afgewisseld en aangevuld met live-spelende muzikanten en artiesten, wordt Le Grand een swingende zoele club tot in de kleine uurtjes. Le Grand wil op deze avonden een super vibe opbouwen met het muziekprogramma. "In stijl genieten, plezier, ritme, leven. Hier kun je komen eten, borrelen en dansen. Je kunt je opladen en positieve, ondernemende en creatieve mensen ontmoeten", stelt manager Garrelt Schuil. Op vrijdagavond 20 oktober is de nieuwste club van Rotterdam al gereserveerd voor de exclusieve Red Carpet Edition van de legendarische Leo Borrel.

Jaren 20 herleven in trendy stijl

"We zetten een onderscheidend concept neer. Daarvoor hebben we onder meer in New York inspiratie opgedaan. We zijn tenslotte 100% Rotterdams, werelds, dus internationaal", zegt manager Garrelt Schuil, die de formule, sfeer, kwaliteit en gastvrijheid bewaakt. De gekozen jaren 20-sfeer van de inrichting sluit naadloos aan op het klassieke hotel. Het design verwijst naar de opwindende periode met burlesque en de Great Gatsby. "Stijl, variété, dansen, genieten, dineren, goede gesprekken rond een cocktail… dat was dé ontspannende omgangsvorm van ondernemers, artiesten, createven en levensgenieters in de jaren 20 van de vorige eeuw. Inderdaad… toen er nog tijd en aandacht was. Die bruisende sfeer laten wij hier herleven. Met gastvrije service, verrassende gerechten, verse ingrediënten, een bijzondere inrichting, muziek, eten, cocktails, DJ’s en meer. Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat het een goede ontspannen, bruisende tijd wordt. Hier heb je en maak je de tijd en aandacht voor elkaar."

Rotterdamse hotspot

Het nieuwe Restaurant & Club Le Grand maakt de Kruiskade na decennia weer volledig volwassen. Dit centrale deel van de Kruiskade is de afgelopen jaren steeds sterker op de kaart gezet met goede horecaconcepten: het Hilton met haar Roots, Villa Thalia’s met de Dinnershow, een trendy club Hugh, de populair toegankelijke De Beurs en direct om de hoek haute cuisine restaurant Joelia. Met Restaurant Club Le Grand wordt het aanbod gevarieerd en gecompleteerd. De Kruiskade is een ware en veelzijdige Rotterdamse hot spot geworden, voor elk wat wils; om in stijl iets te drinken, te eten, te clubben, ofwel te genieten. Een kloppend hartje dus, maar van allure.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: