Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

18 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert.

De voormalige ontbijtzaal van het hotel is verbouwd tot een chique club en restaurant. Prachtige elementen uit de jaren 20 kwamen hierbij aan de oppervlakte en zijn in hun oude glorie hersteld. De formule is geïnspireerd op vergelijkbare club restaurants in New York. "Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat er een goede ontspannen en bruisende tijd wordt geserveerd. Hier heb je tijd en aandacht voor elkaar."

Smaakmakende wereldgerechten, cocktails en muziek

Le Grand Restaurant & Club kent daartoe een menukaart met 30 klassiekers uit de wereldkeuken, te serveren in 1000 variaties. Aan de indrukwekkende centrale bar worden klassieke cocktails, nieuwe trendy mixen en wijnen afkomstige van 4 continenten geschonken. De nieuwe hotspot aan de Kruiskade 12 in de Maasstad biedt voor elke liefhebber van spijzen en wijnen een ruime keuze en is dagelijks geopend. Overdag worden de gasten welkom geheten voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, high tea, borrel of diner. In het weekend, na 21.00 transformeert Le Grand volledig in een swingende club. DJ’s en live artiesten maken die avond compleet.

Club na 21.00 in het weekend

Elke vrijdag- en zaterdagavond gaan top DJ’s de voeten van de dansvloer in Club Le Grand spinnen. Met trendy music styles, afgewisseld en aangevuld met live-spelende muzikanten en artiesten, wordt Le Grand een swingende zoele club tot in de kleine uurtjes. Le Grand wil op deze avonden een super vibe opbouwen met het muziekprogramma. "In stijl genieten, plezier, ritme, leven. Hier kun je komen eten, borrelen en dansen. Je kunt je opladen en positieve, ondernemende en creatieve mensen ontmoeten", stelt manager Garrelt Schuil. Op vrijdagavond 20 oktober is de nieuwste club van Rotterdam al gereserveerd voor de exclusieve Red Carpet Edition van de legendarische Leo Borrel.

Jaren 20 herleven in trendy stijl

"We zetten een onderscheidend concept neer. Daarvoor hebben we onder meer in New York inspiratie opgedaan. We zijn tenslotte 100% Rotterdams, werelds, dus internationaal", zegt manager Garrelt Schuil, die de formule, sfeer, kwaliteit en gastvrijheid bewaakt. De gekozen jaren 20-sfeer van de inrichting sluit naadloos aan op het klassieke hotel. Het design verwijst naar de opwindende periode met burlesque en de Great Gatsby. "Stijl, variété, dansen, genieten, dineren, goede gesprekken rond een cocktail… dat was dé ontspannende omgangsvorm van ondernemers, artiesten, createven en levensgenieters in de jaren 20 van de vorige eeuw. Inderdaad… toen er nog tijd en aandacht was. Die bruisende sfeer laten wij hier herleven. Met gastvrije service, verrassende gerechten, verse ingrediënten, een bijzondere inrichting, muziek, eten, cocktails, DJ’s en meer. Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat het een goede ontspannen, bruisende tijd wordt. Hier heb je en maak je de tijd en aandacht voor elkaar."

Rotterdamse hotspot

Het nieuwe Restaurant & Club Le Grand maakt de Kruiskade na decennia weer volledig volwassen. Dit centrale deel van de Kruiskade is de afgelopen jaren steeds sterker op de kaart gezet met goede horecaconcepten: het Hilton met haar Roots, Villa Thalia’s met de Dinnershow, een trendy club Hugh, de populair toegankelijke De Beurs en direct om de hoek haute cuisine restaurant Joelia. Met Restaurant Club Le Grand wordt het aanbod gevarieerd en gecompleteerd. De Kruiskade is een ware en veelzijdige Rotterdamse hot spot geworden, voor elk wat wils; om in stijl iets te drinken, te eten, te clubben, ofwel te genieten. Een kloppend hartje dus, maar van allure.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: