Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

18 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert.

De voormalige ontbijtzaal van het hotel is verbouwd tot een chique club en restaurant. Prachtige elementen uit de jaren 20 kwamen hierbij aan de oppervlakte en zijn in hun oude glorie hersteld. De formule is geïnspireerd op vergelijkbare club restaurants in New York. "Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat er een goede ontspannen en bruisende tijd wordt geserveerd. Hier heb je tijd en aandacht voor elkaar."

Smaakmakende wereldgerechten, cocktails en muziek

Le Grand Restaurant & Club kent daartoe een menukaart met 30 klassiekers uit de wereldkeuken, te serveren in 1000 variaties. Aan de indrukwekkende centrale bar worden klassieke cocktails, nieuwe trendy mixen en wijnen afkomstige van 4 continenten geschonken. De nieuwe hotspot aan de Kruiskade 12 in de Maasstad biedt voor elke liefhebber van spijzen en wijnen een ruime keuze en is dagelijks geopend. Overdag worden de gasten welkom geheten voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, high tea, borrel of diner. In het weekend, na 21.00 transformeert Le Grand volledig in een swingende club. DJ’s en live artiesten maken die avond compleet.

Club na 21.00 in het weekend

Elke vrijdag- en zaterdagavond gaan top DJ’s de voeten van de dansvloer in Club Le Grand spinnen. Met trendy music styles, afgewisseld en aangevuld met live-spelende muzikanten en artiesten, wordt Le Grand een swingende zoele club tot in de kleine uurtjes. Le Grand wil op deze avonden een super vibe opbouwen met het muziekprogramma. "In stijl genieten, plezier, ritme, leven. Hier kun je komen eten, borrelen en dansen. Je kunt je opladen en positieve, ondernemende en creatieve mensen ontmoeten", stelt manager Garrelt Schuil. Op vrijdagavond 20 oktober is de nieuwste club van Rotterdam al gereserveerd voor de exclusieve Red Carpet Edition van de legendarische Leo Borrel.

Jaren 20 herleven in trendy stijl

"We zetten een onderscheidend concept neer. Daarvoor hebben we onder meer in New York inspiratie opgedaan. We zijn tenslotte 100% Rotterdams, werelds, dus internationaal", zegt manager Garrelt Schuil, die de formule, sfeer, kwaliteit en gastvrijheid bewaakt. De gekozen jaren 20-sfeer van de inrichting sluit naadloos aan op het klassieke hotel. Het design verwijst naar de opwindende periode met burlesque en de Great Gatsby. "Stijl, variété, dansen, genieten, dineren, goede gesprekken rond een cocktail… dat was dé ontspannende omgangsvorm van ondernemers, artiesten, createven en levensgenieters in de jaren 20 van de vorige eeuw. Inderdaad… toen er nog tijd en aandacht was. Die bruisende sfeer laten wij hier herleven. Met gastvrije service, verrassende gerechten, verse ingrediënten, een bijzondere inrichting, muziek, eten, cocktails, DJ’s en meer. Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat het een goede ontspannen, bruisende tijd wordt. Hier heb je en maak je de tijd en aandacht voor elkaar."

Rotterdamse hotspot

Het nieuwe Restaurant & Club Le Grand maakt de Kruiskade na decennia weer volledig volwassen. Dit centrale deel van de Kruiskade is de afgelopen jaren steeds sterker op de kaart gezet met goede horecaconcepten: het Hilton met haar Roots, Villa Thalia’s met de Dinnershow, een trendy club Hugh, de populair toegankelijke De Beurs en direct om de hoek haute cuisine restaurant Joelia. Met Restaurant Club Le Grand wordt het aanbod gevarieerd en gecompleteerd. De Kruiskade is een ware en veelzijdige Rotterdamse hot spot geworden, voor elk wat wils; om in stijl iets te drinken, te eten, te clubben, ofwel te genieten. Een kloppend hartje dus, maar van allure.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: