Nieuw in de Rotterdamse foodhallen: Ftou

1 november 2019 | David Bakker

Op 1 november 2019 wordt in de Foodhallen Rotterdam een nieuwe foodstand geopend. Bij Ftou, een nieuw concept van Bar Pulpo, kun je vanaf dan genieten van heerlijke Griekse gerechten met een twist. 

Eén jaar na de opening van Bar Pulpo in de Foodhallen komen eigenaren Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh met een nieuw concept: Ftou. Op het menu van de nieuwe foodstand staan Griekse gerechten als rijkgevulde pita’s, home made dips & spreads, overheerlijke bites en baklava voor de echte zoetekauw. Speciaal voor Ftou ontwikkelde Jordy’s Bakery zachte pocketpita’s die vanaf de bakplaat worden gevuld met gegrild kalfsgehakt met feta, komkommer, ui, kruidensalsa, ingelegde kool en krokante frietjes. Als spread kun je kiezen uit huisgemaakte verse tzatziki, (pittige) feta spread of smokey aubergine dip. Ook de bekende pita kaas staat op de kaart: een warme pocketpita met drie soorten gesmolten kaas met een pittige, huisgemaakte saus. De huisgemaakte dolmades van wijnbladeren worden geserveerd met kaasschuim. De Crispy Zoodles (zucchini noodles) bestaan uit krokant gebakken courgette noodles met tzatziki.

Ftou: Grieks bijgeloof

Grieken zijn een bijgelovig volkje en doen er alles aan om het ‘boze oog’ (waarbij iemand zich psychisch en lichamelijk niet goed voelt door krachten van buitenaf) op afstand te houden. Drie keer op de grond spugen - of ‘ftou, ftou, ftou’ zeggen - is dé remedie om het boze oog te verdrijven. Ook hangen Grieken strengen knoflook op en wordt de kleur blauw op muren en in amuletten gebruikt om het boze oog op afstand te houden. Bij Ftou in de Foodhallen zie je deze kleur dan ook terug in het interieur en zijn strengen knoflook en gebroken borden aan de muur een speelse verwijzing naar het Griekse bijgeloof van (on)geluk.

Over de Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit vijftien verschillende keukens. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het centrale punt is de bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke en lokale bieren en internationale wijnklassiekers. Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Ook voor een feestje, een vergadering, bijeenkomst of evenement kun je bij de Foodhallen Rotterdam terecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: