Nieuw in de Rotterdamse foodhallen: Ftou

1 november 2019 | David Bakker

Op 1 november 2019 wordt in de Foodhallen Rotterdam een nieuwe foodstand geopend. Bij Ftou, een nieuw concept van Bar Pulpo, kun je vanaf dan genieten van heerlijke Griekse gerechten met een twist. 

Eén jaar na de opening van Bar Pulpo in de Foodhallen komen eigenaren Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh met een nieuw concept: Ftou. Op het menu van de nieuwe foodstand staan Griekse gerechten als rijkgevulde pita’s, home made dips & spreads, overheerlijke bites en baklava voor de echte zoetekauw. Speciaal voor Ftou ontwikkelde Jordy’s Bakery zachte pocketpita’s die vanaf de bakplaat worden gevuld met gegrild kalfsgehakt met feta, komkommer, ui, kruidensalsa, ingelegde kool en krokante frietjes. Als spread kun je kiezen uit huisgemaakte verse tzatziki, (pittige) feta spread of smokey aubergine dip. Ook de bekende pita kaas staat op de kaart: een warme pocketpita met drie soorten gesmolten kaas met een pittige, huisgemaakte saus. De huisgemaakte dolmades van wijnbladeren worden geserveerd met kaasschuim. De Crispy Zoodles (zucchini noodles) bestaan uit krokant gebakken courgette noodles met tzatziki.

Ftou: Grieks bijgeloof

Grieken zijn een bijgelovig volkje en doen er alles aan om het ‘boze oog’ (waarbij iemand zich psychisch en lichamelijk niet goed voelt door krachten van buitenaf) op afstand te houden. Drie keer op de grond spugen - of ‘ftou, ftou, ftou’ zeggen - is dé remedie om het boze oog te verdrijven. Ook hangen Grieken strengen knoflook op en wordt de kleur blauw op muren en in amuletten gebruikt om het boze oog op afstand te houden. Bij Ftou in de Foodhallen zie je deze kleur dan ook terug in het interieur en zijn strengen knoflook en gebroken borden aan de muur een speelse verwijzing naar het Griekse bijgeloof van (on)geluk.

Over de Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit vijftien verschillende keukens. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het centrale punt is de bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke en lokale bieren en internationale wijnklassiekers. Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Ook voor een feestje, een vergadering, bijeenkomst of evenement kun je bij de Foodhallen Rotterdam terecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: