Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur

1 mei 2015 |
Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur<

Vandaag werden Cesare Bentvelzen (24) en Carmen Visser (23) uit Amersfoort met hun horecaconcept ‘Buuf in de Serre’ uitgeroepen tot
winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd van de Mariënhof. Zij winnen daarmee een eigen plek in de Serre waar zij het publiek binnenkort laten genieten van hun ambachtelijke taarten.

Foto (v.l.n.r.: Pieter Aalbers, Carmen Visser, Cesare Bentvelzen, Adriaan Derksen)

Live pitch voor jury en publiek
Carmen Visser en Cesare Bentvelzen namen het tijdens de finale in de Mariënhof op tegen Wijnbar Miró van Eline Groenendijk en Erik van Bommel en Klooser van Stefanie van Pelt, Nandi Steegman en Joyce Giesen. Deze drie finalisten waren tijdens de voorrondes door de jury geselecteerd uit ruim 20 inzendingen.

Publiek stemt online
Tijdens de feestelijke finale pitchten de kandidaten hun concept voor jury en publiek. Voorafgaand aan de finale kon ook het publiek online meestemmen. Hier werd met ruim 2000 stemmen enthousiast gehoor aan gegeven. Met de stemuitslag en het eindoordeel van de vakjury kwam Buuf in de Serre als winnaar uit de bus.

Vliegende start om droom te realiseren
Cesare Bentvelzen en Carmen Visser ontvingen uit handen van pandbewaarder Pieter Aalbers een symbolische sleutel waarmee zij de deuren van de Serre mogen openen. Zij krijgen deze ruimte twee jaar lang kosteloos tot hun beschikking om hun droom te realiseren.

Startbedrag en coaching
Om ze te supporten overhandigde Nic Kors van Rabobank Amersfoort hen een cheque van 2,500 euro als startbedrag. Daarnaast zullen ook de leden van de jury beschikbaar zijn voor coaching. Dit zijn: Wim Wiersma, eigenaar W.O.W.-wines; Carla Schenk, PR-adviseur bij Edelman; Ivan Vierbergen, allround accountant en adviseur; Arjan de Boer, managing partner Food Inspiration; Jesse Smits, eigenaar Back to the brand; Bert van Wede, directeur Leerbedrijven en bedrijfsmatige ontwikkeling bij MBO Amersfoort; Kim van Velzen, social media strateeg en de pandbewaarders van de Mariënhof, Pieter Aalbers en Adriaan Derksen.

Taart centraal in Buuf in de Serre
Bij Buuf in de Serre staat taart centraal. Carmen Visser en Cesare Bentvelzen: “Onze taarten zijn ambachtelijk en eerlijk, gericht op smaak en niet op uiterlijk. Wat Buuf veelzijdig maakt, is een taartaanbod voor iedereen. De zoetekauw kan bij ons terecht maar wij hebben ook hartige taart op de menukaart staan. Taart kan eigenlijk op ieder moment van de dag en altijd. Of je nu jarig bent, een baaldag hebt, omdat je van iedere dag een feestje wilt maken of gewoon omdat het woensdag is. De taart kan genuttigd worden bij ons in de Serre maar we maken ze ook op bestelling.”

De Mariënhof terug aan de stad
Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof, kijkt uit naar de samenwerking: "Alle drie de finalisten sloten met hun concept perfect aan bij onze gedachtegang, de Mariënhof teruggeven aan de stad. Naast het ondernemen met Hart & Ziel sprong Buuf er bovenuit met de ambacht die van hun concept afspat. Voor een oud ambacht in een nieuw jasje is ons monumentale klooster natuurlijk erg geschikt."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: