Nieuw horecaconcept in Leiden opent deuren

22 juli 2015 |
Nieuw horecaconcept in Leiden opent deuren<

De Waag was ooit het bruisende middelpunt van Leiden maar werd eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt. Vanaf deze zomer is dit
monument als vanouds het levendige hart van de stad, in de vorm van een horecagelegenheid waarvan de deuren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open staan. Gasten kunnen er ontbijten, lunchen of dineren onder de gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw.

Warme en gezellige huiskamer
Grote Perzische tapijten, een warm kleurenpalet en een bijzonder lichtplan toveren het statige monument de Waag om in een plek waar het prettig vertoeven is. Een warme en gezellige huiskamer, zij het een flink uit de kluiten gewassen exemplaar. Een wand vol oude weegschalen verwijzen naar het verleden, toen de Waag het handelscentrum van de stad was en handelaren er hun waar lieten wegen. In het voorste deel van het gebouw zijn de haken nog te zien waar ooit de weegschaal hing. Daarachter liggen de Boterhal met zijn hoge gewelven en de nieuwe aanbouw, een glazen serre waar gasten tussen het groen van de planten zitten en staan aan de statafels bij het raam. Om de monumentale Waag en Boterhal te ontlasten, werd achter de hoge, gewelfde zaal van de Boterhal een extra serre aangelegd. In deze glazen constructie is onder meer een grote open keuken gevestigd. De glazen serre heeft een eigen ingang aan de Mandemakerssteeg.



Kip in de hoofdrol
Vers gegrilde kip speelt een grote rol in de Waag. Op een Josper houtskooloven worden kippetjes vers gegrild in Franse of Portugese stijl. Daarnaast staan er op de kaart salades, pasta’s en culinaire klassiekers als een entrecote, gamba’s, saté en een hamburger. Gasten kunnen ook gewoon binnenlopen voor een goede kop koffie of thee of een glas bier, want er staan verschillende bieren op de kaart.

Terras in 2016
Het monumentale Waaghoofd wordt in het voorjaar van 2016 het terras van de Waag, waar ruimte is voor 150 gasten. Om dit te realiseren wordt de Waaghoofdbrug in het najaar van 2015 verplaatst naar de Catharinasteeg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: