Nieuw horecaconcept in Doetinchem

11 mei 2016
Nieuw horecaconcept in Doetinchem

In het voormalig pand van Freddy’s aan het Simonsplein 12A in Doetinchem komt per 3 juni 2016 een nieuw concept. Teun ten Have
is de nieuwe uitbater van deze horecagelegenheid.

*Naam*
De naam KROON Brasserie is afgeleid van de naam van een horecagelegenheid ‘Cafe De Kroon’ dat tot het einde van de oorlog in 1945 op deze plek gevestigd was, rechts van het oude stadhuis. Door de bombardementen in de nadagen van deze oorlog is het hart van Doetinchem platgegooid. Op het perceel is in 1957 het Hotel De Graafschap gebouwd. Een tweede link met Kroon is een familiaire. De grootvader van Teun ten Have, de heer G.J.H. ten Have, was directeur-eigenaar van ‘Kroon Levensmiddelen’. Een levensmiddelengroothandel gevestigd aan de Havenstraat in Doetinchem.

*Koffie*
Het nieuw te openen KROON Brasserie wil meer zijn dan een gewone horecagelegenheid. "Wij gaan uitstekende koffie serveren, gemaakt door een barista, die iedere keer handmatig en met veel aandacht de koffie maakt. Een koffie met een speciaal smaakje, en er iets lekkers bij, bij KROON Brasserie kan dat", vertelt Teun ten Have.

*Eerlijke producten*
De basis menukaart zal worden aangevuld met meerdere specials, afhankelijk van het seizoen. "Natuurlijk gaan we dit serveren met heerlijke wijnen. De keuken heeft een verfrissende brasserie-inslag die zich vertaald in de gerechten. Verse producten, met als basis streekproducten, zullen op een eerlijke en natuurlijke manier worden bereid", aldus Ten Have.

*Team*
Pim Wijnen wordt de bedrijfsmanager. Hij zal het team gaan coördineren, stimuleren en aansturen. Ook hierin klinkt het thema ‘Onbeperkte gastvrijheid’ door. KROON Brasserie wordt ook een leerbedrijf voor HBO- en MBO horeca-opleidingen.

*Terras*
KROON Brasserie biedt plaats voor 80 personen en het terras biedt plaats aan voor circa 160 personen. De brasserie beschikt over een zaal voor maximaal 100 personen voor feesten, partijen en vergaderingen. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte, zodat de ouders op het zonnige terras lekker kunnen genieten.

*Hele dag welkom*
"Het zal een zaak worden waar gasten vanaf 10 uur ’s-ochtends welkom zijn", vertelt de enthousiaste Teun ten Have. "Wij willen een gelegenheid zijn waarbij onze gasten zich thuis voelen en onze nieuwe zaak gebruiken als ontmoetingsplaats voor heel Doetinchem. Even een drankje doen en genieten van een heerlijke koffie of thee, een goed glas wijn of een (speciaal) bier. Wij serveren met veel gevoel en een brede glimlach."

~Christel Tuin~

Overig nieuws