Nieuw horeca platform ‘Huisgemaakte Taart’

17 mei 2017 | Roy Spijker
Nieuw horeca platform ‘Huisgemaakte Taart’<

Horeca ondernemers kiezen voor verse, ambachtelijke én betaalbare gerechten om de veeleisende gast te verrassen en verleiden. Huisgemaakte taart en desserts passen hier uitstekend in! Zij zorgen voor een hogere bonwaarde en een goed rendement. Het nieuwe online bakplatform huisgemaaktetaartopdekaart.nl inspireert, adviseert en helpt horeca ondernemers hierbij.

Het platform biedt alle handvaten om succesvol te zijn met huisgemaakte taart & desserts. Het zit vol inspirerende recepten, tips voor foodstyling en handige adviezen voor bijvoorbeeld het bewaren van gebak, het verbeteren van rendement en het voorkomen van waste. Het zelf maken van gebak en desserts moet rendabel zijn en daarom is het platform hier ook op gericht. Er wordt ook volop ruimte geboden aan ondernemers zelf om hun eigen menukaart te presenteren, recepten voor te stellen of technische vragen te stellen.

Toenemende druk op kennis en tijd
Het bakplatform is een initiatief van Dr. Oetker Professsional en Koopmans Professioneel. “Wij merken een toenemende druk op kennis en tijd in de keuken”, aldus Sandra van Ruiten, Product Manager bij Dr. Oetker Professional. “Wij begeleiden diverse grote horecaklanten om huisgemaakte taart te integreren binnen de mogelijkheden van hun keuken. Deze kennis willen we nu beschikbaar maken voor alle horecabedrijven die open staan voor huisgemaakt. Centraal staan daarom oplossingen met een optimaal gebruiksgemak en een ambachtelijk eindresultaat”.

Eigen tips en ervaringen
Het platform in nog volop in ontwikkeling en kennis opbouwen doe je niet alleen. Er wordt daarom ruimte geboden op het platform voor horecabedrijven die hun eigen tips en ervaringen met huisgemaakte taart en desserts willen delen. Ook fabrikanten die kennis bij willen dragen of deel willen nemen in het platform kunnen contact opnemen met Dr. Oetker Professional.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

opleiding
Horeca Academie biedt studiebeurs koksopleiding voor vluchtelingen

De Horeca Academie wil een blijvende positieve bijdrage leveren aan de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Daarom biedt zij per september 2017 opnieuw een statushouder de kans om een studiebeurs te krijgen voor een opleiding aan de particuliere Horeca Academie in Den Haag. Volgen...

Achtergronden
Nieuw seizoen Koken met Van Boven

Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met 10 nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Naast haar keukengeheimen deelt Van Boven ook interessante wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haa...

cijfers
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

Internationaal Tech
Restaurant deelt Instagram-kit uit voor mooie foto’s

De komst van mobiele telefoons met camera’s en apps als Instagram heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen foto’s maken van de gerechten die ze bestellen. Het Londense restaurant Dirty Bones moet dat ook hebben gezien, en deelt nu een speciale Instagram-kit uit aan haar klanten. Zo k...

Wijn
Dramatische terugval productie Franse wijnen

Het Franse ministerie van Landbouw verwacht dat de wijnproductie van Bordeaux tot Alsace dit jaar met 17 procent terugvalt. Dit komt doordate koudeprikken in de lente verschillende wijngaarden hebben beschadigd, met name in de regio Bordeaux. Naar verwachting wordt er dit jaar 37,6 miljoen hectol...

Amsterdam Opening
Spingaren opent restaurant en proeflokaal

Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam willen delen. Vol toewijding storten zij zich het op artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. De afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: