Nieuw event: Hartelijk Horeca

10 november 2015 |
Nieuw event: Hartelijk Horeca<

Organisator Mimicry lanceert het event Hartelijk Horeca, supplier expo voor horecaondernemers. Op maandag 25 en dinsdag 26 april
2016 vindt het nieuwe horeca-evenement plaats in het unieke en sfeervolle monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo.

Foto: Mimicry organiseert ook het HorecaEvenTT in Assen

Horecabeurs in de Achterhoek
"Het idee van een horecabeurs in de Achterhoek is ontstaan vanuit de markt", legt Mimicry-eigenaar Jan Vlap uit. "Een groep ondernemers benaderde ons vorig jaar om te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw op te zetten horecabeurs in hun eigen omgeving." Mimicry uit Sneek organiseert al bijna tien jaar HoreaEvenTT in de TT-hallen in Assen en heeft op deze manier een goede naam opgebouwd. "Men weet inmiddels hoe we grote evenementen organiseren, hoe we communiceren en dat we de lat altijd hoog leggen. Men heeft vertrouwen in ons."

Beleving
Vlap weet waarom de vraag naar een beurs in de Achterhoek is ontstaan. "De horecaleveranciers in deze omgeving bevinden zich in een soort niemandsland als het gaat om horecabeurzen: Hardenberg ligt een stuk noordelijker en als we naar het zuiden kijken, kom je al snel helemaal in Venlo terecht. Daarbij: wat is er mooier dan een eigen beurs, met een lokale en gemoedelijke sfeer?"

Compleet andere beurs
Hartelijk Horeca wordt volgens Vlap compleet anders dan de bestaande beurzen. Hij legt uit: "Wij maken geen gebruik van easy units, maar gebruiken zo’n veertig kopstands met alleen een achterwand. Iedereen behoudt hierdoor zijn eigen identiteit en uitstraling. Daarnaast zullen er presentatietafels en meerdere foodtrucks te vinden zijn en bovendien wordt er live gekookt." Het fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo maakt het plaatje compleet en zorgt voor een uniek en industrieel karakter. "De sfeer van het gebouw voeren we in vele facetten en details door. Beleving is het sleutelwoord."

Goede bezoekers
Mimicry zet in op het aantrekken van goede bezoekers. "Uiteraard net zoals ze van ons gewend zijn in Assen", vertelt hij trots. Vlap weet dat de introductie van Hartelijk Horeca in de markt goed wordt ontvangen en nu al breed wordt gedragen. "Dat is fantastisch en geeft ons veel vertrouwen. De jaarlijkse terugkerende regiobeurs wordt het feestje van de Achterhoek."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: