Nieuw event: Hartelijk Horeca

10 november 2015 |
Nieuw event: Hartelijk Horeca<

Organisator Mimicry lanceert het event Hartelijk Horeca, supplier expo voor horecaondernemers. Op maandag 25 en dinsdag 26 april
2016 vindt het nieuwe horeca-evenement plaats in het unieke en sfeervolle monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo.

Foto: Mimicry organiseert ook het HorecaEvenTT in Assen

Horecabeurs in de Achterhoek
"Het idee van een horecabeurs in de Achterhoek is ontstaan vanuit de markt", legt Mimicry-eigenaar Jan Vlap uit. "Een groep ondernemers benaderde ons vorig jaar om te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw op te zetten horecabeurs in hun eigen omgeving." Mimicry uit Sneek organiseert al bijna tien jaar HoreaEvenTT in de TT-hallen in Assen en heeft op deze manier een goede naam opgebouwd. "Men weet inmiddels hoe we grote evenementen organiseren, hoe we communiceren en dat we de lat altijd hoog leggen. Men heeft vertrouwen in ons."

Beleving
Vlap weet waarom de vraag naar een beurs in de Achterhoek is ontstaan. "De horecaleveranciers in deze omgeving bevinden zich in een soort niemandsland als het gaat om horecabeurzen: Hardenberg ligt een stuk noordelijker en als we naar het zuiden kijken, kom je al snel helemaal in Venlo terecht. Daarbij: wat is er mooier dan een eigen beurs, met een lokale en gemoedelijke sfeer?"

Compleet andere beurs
Hartelijk Horeca wordt volgens Vlap compleet anders dan de bestaande beurzen. Hij legt uit: "Wij maken geen gebruik van easy units, maar gebruiken zo’n veertig kopstands met alleen een achterwand. Iedereen behoudt hierdoor zijn eigen identiteit en uitstraling. Daarnaast zullen er presentatietafels en meerdere foodtrucks te vinden zijn en bovendien wordt er live gekookt." Het fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo maakt het plaatje compleet en zorgt voor een uniek en industrieel karakter. "De sfeer van het gebouw voeren we in vele facetten en details door. Beleving is het sleutelwoord."

Goede bezoekers
Mimicry zet in op het aantrekken van goede bezoekers. "Uiteraard net zoals ze van ons gewend zijn in Assen", vertelt hij trots. Vlap weet dat de introductie van Hartelijk Horeca in de markt goed wordt ontvangen en nu al breed wordt gedragen. "Dat is fantastisch en geeft ons veel vertrouwen. De jaarlijkse terugkerende regiobeurs wordt het feestje van de Achterhoek."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: