Nieuw driesterrenrestaurant in Frankrijk

6 maart 2012
Nieuw driesterrenrestaurant in Frankrijk

De Michelingids voor Frankrijk telt een nieuw restaurant met drie sterren. Flocons de Sel van chef Emmanuel Renaut hoort nu tot tot de 105 zaken die wereldwijd 'de reis waard zijn'.

*Indrukwekkende loopbaan*
Renaut ontving in 2001 zijn eerste ster en in 2007 volgde de tweede 'etoille'. Voordat hij zijn Hotel Restaurant Flocons de Sel in het bergdorpje Megève in de Haute-Savoie in 1998 begon werkte Renaut onder meer bij Hôtel de Crillon, Auberge
de l’Eridan van Marc Veyrat en een paar maanden als Executive chef bij Claridges in Londen.

*Positieve veranderingen*
In de nieuwe Guide Rouge staan 594 sterrenrestaurants. Hiervan hebben er 26 met drie sterren, waarvan dus een nieuwe. Frankrijk telt 83 zaken met twee sterren, waarvan er 10 in deze klasse zijn gekomen. Niet minder dan 485 restaurants hebben één ster. In deze categorie werden 58 restaurants bekroond voor hun harde werken.

Verder telt de gids 630 ‘Bib Gourmand’ adressen, waaronder 124 nieuwe.

In Montpellier werd Le Jardin des Sens teruggezet van twee sterren naar één ster. La Madeleine in Sens onderging hetzelfde lot. 37 restaurants verloren hun enige ster.

~Frank Lindner~

Overig nieuws