Nieuw concept in Roermond strikt sterrenchef Ron Blaauw

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Op maandag 24 april opent in Roermond Bistrobar XO onder toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw voor de eerste maal haar deuren. In de filosofie van het succesvolle Amsterdamse Gastrobar-concept (inmiddels heeft Blaauw vier zaken met deze formule) presenteert ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk op culinair genieten in Roermond. Minder frutsels, meer smaak. Dat is in een notendop de visie van Blaauw die met XO voor het eerst zijn culinaire tentakels naar het zuiden van het land uitstrekt.

Blaauw doet dit als huisadviseur. In een adviesrol hielp hij de voorbije periode met de ontwikkeling van het concept, ontving hij het team van XO in zijn Amsterdamse keuken ter voorbereiding en ontwikkelde hij de menukaart met chef Juul Gommans. In de tussenliggende periode verbouwde Janssens in hoog tempo het pand aan het Stationsplein, het voormalige restaurant Siam Thai & Mamma Mia. “Dit is een concept met een internationale uitstraling en een regionale aantrekkingskracht, we zijn erg blij dat Ron ons hierbij wilde helpen”, vertelt Janssens.

Bistrobar XO

Het bistrobarconcept gaat uit van e?e?n krachtige kernwaarde: voor een goede prijs smaakvol en prikkelend uit eten. Twintig gerechtjes sieren de kaart. Elk gerecht kost 10 euro en wordt geserveerd als tussengerecht. Volwassen smaken worden jeugdig gepresenteerd in een spontane en dynamische setting. XO staat voor buitengewoon, extra smaakvol en ongewoon lekker.

Openingstijden

XO opent maandag 24 april dagelijks vanaf 17:00 uur voor buitengewone Bourgondie?rs, liefdevolle locals en culinaire durfals. Openingstijden: maandag tot en met zondag vanaf 17:00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: