Nieuw concept in Roermond strikt sterrenchef Ron Blaauw

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Op maandag 24 april opent in Roermond Bistrobar XO onder toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw voor de eerste maal haar deuren. In de filosofie van het succesvolle Amsterdamse Gastrobar-concept (inmiddels heeft Blaauw vier zaken met deze formule) presenteert ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk op culinair genieten in Roermond. Minder frutsels, meer smaak. Dat is in een notendop de visie van Blaauw die met XO voor het eerst zijn culinaire tentakels naar het zuiden van het land uitstrekt.

Blaauw doet dit als huisadviseur. In een adviesrol hielp hij de voorbije periode met de ontwikkeling van het concept, ontving hij het team van XO in zijn Amsterdamse keuken ter voorbereiding en ontwikkelde hij de menukaart met chef Juul Gommans. In de tussenliggende periode verbouwde Janssens in hoog tempo het pand aan het Stationsplein, het voormalige restaurant Siam Thai & Mamma Mia. “Dit is een concept met een internationale uitstraling en een regionale aantrekkingskracht, we zijn erg blij dat Ron ons hierbij wilde helpen”, vertelt Janssens.

Bistrobar XO

Het bistrobarconcept gaat uit van e?e?n krachtige kernwaarde: voor een goede prijs smaakvol en prikkelend uit eten. Twintig gerechtjes sieren de kaart. Elk gerecht kost 10 euro en wordt geserveerd als tussengerecht. Volwassen smaken worden jeugdig gepresenteerd in een spontane en dynamische setting. XO staat voor buitengewoon, extra smaakvol en ongewoon lekker.

Openingstijden

XO opent maandag 24 april dagelijks vanaf 17:00 uur voor buitengewone Bourgondie?rs, liefdevolle locals en culinaire durfals. Openingstijden: maandag tot en met zondag vanaf 17:00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: