Nieuw boek Vinke hommage aan Zeeland

4 augustus 2011 |
Nieuw boek Vinke hommage aan Zeeland<

Edwin Vinke, chef-kok van De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws-Vlaanderen) lanceert een uniek kook- en leesboek over zijn geliefde geboortestreek. 'Zilte Klei' is een hommage aan de natuur en de mensen van Zeeland.

Zien, ruiken, proeven
De gelauwerde chef-kok ging in de ongerepte natuur van Zeeland op zoek naar alles wat zee, strand, bos en klei te bieden heeft. In het boek laat hij de lezer kennismaken met wat hij in zijn directe omgeving ziet, proeft, ruikt en voelt.

In gesprek met locale producenten
Een boek met boeiende getuigenissen, indrukwekkende foto’s en eerlijke Zeeuwse gerechten. Will Jansen (hoofdredacteur van gastronomisch magazine Bouillon!) tekende voor de vele verhalen en sprak met Zeeuwse vissers, boeren, de kunstenaar, de historicus, de buren, de honingmaakster en de kaasmaakster.

Reactie Edwin Vinke
Vinke zegt over zijn nieuwste boek: ”Het basis-idee was geen gewoon kookboek, maar een boek over alle mooie dingen om ons heen. Met mooie natuurfoto's en rauwe mensen met leuke verhalen. En dan ga ik daar tussendoor koken. We volgen gewoon de natuur, gaan van de lucht in de zee en van de zee in het slik en van het slik naar het strand, tot we in het bos eindigen. En dan nemen we alles mee wat we daar tegenkomen. De mensen, de producten, de landschappen, alles wat we zien, voelen en ruiken."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: