Nieuw boek Vinke hommage aan Zeeland

4 augustus 2011 |
Nieuw boek Vinke hommage aan Zeeland<

Edwin Vinke, chef-kok van De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws-Vlaanderen) lanceert een uniek kook- en leesboek over zijn geliefde geboortestreek. 'Zilte Klei' is een hommage aan de natuur en de mensen van Zeeland.

Zien, ruiken, proeven
De gelauwerde chef-kok ging in de ongerepte natuur van Zeeland op zoek naar alles wat zee, strand, bos en klei te bieden heeft. In het boek laat hij de lezer kennismaken met wat hij in zijn directe omgeving ziet, proeft, ruikt en voelt.

In gesprek met locale producenten
Een boek met boeiende getuigenissen, indrukwekkende foto’s en eerlijke Zeeuwse gerechten. Will Jansen (hoofdredacteur van gastronomisch magazine Bouillon!) tekende voor de vele verhalen en sprak met Zeeuwse vissers, boeren, de kunstenaar, de historicus, de buren, de honingmaakster en de kaasmaakster.

Reactie Edwin Vinke
Vinke zegt over zijn nieuwste boek: ”Het basis-idee was geen gewoon kookboek, maar een boek over alle mooie dingen om ons heen. Met mooie natuurfoto's en rauwe mensen met leuke verhalen. En dan ga ik daar tussendoor koken. We volgen gewoon de natuur, gaan van de lucht in de zee en van de zee in het slik en van het slik naar het strand, tot we in het bos eindigen. En dan nemen we alles mee wat we daar tegenkomen. De mensen, de producten, de landschappen, alles wat we zien, voelen en ruiken."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: