'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'

5 april 2011 |
'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'<

Chef-kok François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam komt binnenkort met een nieuw kookboek voor liefhebbers van Porsches, zo meldde RTV Rijnmond op 1 april op haar website. In het boek zouden gerechten moeten komen te staan die met behulp van de temperatuur van de motor van de auto gemaakt kunnen worden.

Knipoog
Het boek is een knipoog naar Geurds' liefde voor Porsches en koken. "Hiermee komen mijn liefde voor koken en de Porsche helemaal samen. Terwijl je lekker aan het toeren bent, komt er achterin iets moois tot stand", aldus Geurds achter het stuur van zijn bolide. Onder de motorkap ligt ondertussen langzaam een tarbot te garen.
Oordeel zelf
Of het nu om een goede 1 aprilgrap gaat of een serieuze aankondiging mag u zelf beoordelen. De redactie van De RestaurantKrant heeft bij RTV Rijnmond navraag gedaan en daar is men "zeer serieus" over het nieuws. In verband met drukte was Geurds telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Het is trouwens niet voor het eerst dat de chef-kok van Ivy een warme motorkap van een auto gebruikt om een gerecht zijn garing te geven.

Porsche als keukentool
Geurds publiceerde in het eerste kookboek van Ivy, Contemporary Cooking 2010, al het gerecht 'Tarbot op linzen' waar bij de bereiding op pagina 89 staat: "We hebben François zelfs al vis zien garen onder de motorklep van een Porsche waar het, zo had hij gemeten, ruim 50 graden is na een stads maar opwindend ritje. In dat geval moet u een Porsche bij de ingrediëntenlijst zetten."

Een Porsche als keukenapparaat en er een heel kookboek mee vullen? Wij vragen het ons af. We zijn benieuwd naar de verschijningsdatum van het boek. Laat die Big Green Egg dan maar voor wat hij is, dat wordt doorsparen voor zo'n Duitse sportwagen...

Bron alinea's 1 en 2: RTV Rijnmond

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: