'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'

5 april 2011 |
'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'<

Chef-kok François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam komt binnenkort met een nieuw kookboek voor liefhebbers van Porsches, zo meldde RTV Rijnmond op 1 april op haar website. In het boek zouden gerechten moeten komen te staan die met behulp van de temperatuur van de motor van de auto gemaakt kunnen worden.

Knipoog
Het boek is een knipoog naar Geurds' liefde voor Porsches en koken. "Hiermee komen mijn liefde voor koken en de Porsche helemaal samen. Terwijl je lekker aan het toeren bent, komt er achterin iets moois tot stand", aldus Geurds achter het stuur van zijn bolide. Onder de motorkap ligt ondertussen langzaam een tarbot te garen.
Oordeel zelf
Of het nu om een goede 1 aprilgrap gaat of een serieuze aankondiging mag u zelf beoordelen. De redactie van De RestaurantKrant heeft bij RTV Rijnmond navraag gedaan en daar is men "zeer serieus" over het nieuws. In verband met drukte was Geurds telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Het is trouwens niet voor het eerst dat de chef-kok van Ivy een warme motorkap van een auto gebruikt om een gerecht zijn garing te geven.

Porsche als keukentool
Geurds publiceerde in het eerste kookboek van Ivy, Contemporary Cooking 2010, al het gerecht 'Tarbot op linzen' waar bij de bereiding op pagina 89 staat: "We hebben François zelfs al vis zien garen onder de motorklep van een Porsche waar het, zo had hij gemeten, ruim 50 graden is na een stads maar opwindend ritje. In dat geval moet u een Porsche bij de ingrediëntenlijst zetten."

Een Porsche als keukenapparaat en er een heel kookboek mee vullen? Wij vragen het ons af. We zijn benieuwd naar de verschijningsdatum van het boek. Laat die Big Green Egg dan maar voor wat hij is, dat wordt doorsparen voor zo'n Duitse sportwagen...

Bron alinea's 1 en 2: RTV Rijnmond

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: