'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'

5 april 2011 |
'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'<

Chef-kok François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam komt binnenkort met een nieuw kookboek voor liefhebbers van Porsches, zo meldde RTV Rijnmond op 1 april op haar website. In het boek zouden gerechten moeten komen te staan die met behulp van de temperatuur van de motor van de auto gemaakt kunnen worden.

Knipoog
Het boek is een knipoog naar Geurds' liefde voor Porsches en koken. "Hiermee komen mijn liefde voor koken en de Porsche helemaal samen. Terwijl je lekker aan het toeren bent, komt er achterin iets moois tot stand", aldus Geurds achter het stuur van zijn bolide. Onder de motorkap ligt ondertussen langzaam een tarbot te garen.
Oordeel zelf
Of het nu om een goede 1 aprilgrap gaat of een serieuze aankondiging mag u zelf beoordelen. De redactie van De RestaurantKrant heeft bij RTV Rijnmond navraag gedaan en daar is men "zeer serieus" over het nieuws. In verband met drukte was Geurds telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Het is trouwens niet voor het eerst dat de chef-kok van Ivy een warme motorkap van een auto gebruikt om een gerecht zijn garing te geven.

Porsche als keukentool
Geurds publiceerde in het eerste kookboek van Ivy, Contemporary Cooking 2010, al het gerecht 'Tarbot op linzen' waar bij de bereiding op pagina 89 staat: "We hebben François zelfs al vis zien garen onder de motorklep van een Porsche waar het, zo had hij gemeten, ruim 50 graden is na een stads maar opwindend ritje. In dat geval moet u een Porsche bij de ingrediëntenlijst zetten."

Een Porsche als keukenapparaat en er een heel kookboek mee vullen? Wij vragen het ons af. We zijn benieuwd naar de verschijningsdatum van het boek. Laat die Big Green Egg dan maar voor wat hij is, dat wordt doorsparen voor zo'n Duitse sportwagen...

Bron alinea's 1 en 2: RTV Rijnmond

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: