'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'

5 april 2011 |
'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'<

Chef-kok François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam komt binnenkort met een nieuw kookboek voor liefhebbers van Porsches, zo meldde RTV Rijnmond op 1 april op haar website. In het boek zouden gerechten moeten komen te staan die met behulp van de temperatuur van de motor van de auto gemaakt kunnen worden.

Knipoog
Het boek is een knipoog naar Geurds' liefde voor Porsches en koken. "Hiermee komen mijn liefde voor koken en de Porsche helemaal samen. Terwijl je lekker aan het toeren bent, komt er achterin iets moois tot stand", aldus Geurds achter het stuur van zijn bolide. Onder de motorkap ligt ondertussen langzaam een tarbot te garen.
Oordeel zelf
Of het nu om een goede 1 aprilgrap gaat of een serieuze aankondiging mag u zelf beoordelen. De redactie van De RestaurantKrant heeft bij RTV Rijnmond navraag gedaan en daar is men "zeer serieus" over het nieuws. In verband met drukte was Geurds telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Het is trouwens niet voor het eerst dat de chef-kok van Ivy een warme motorkap van een auto gebruikt om een gerecht zijn garing te geven.

Porsche als keukentool
Geurds publiceerde in het eerste kookboek van Ivy, Contemporary Cooking 2010, al het gerecht 'Tarbot op linzen' waar bij de bereiding op pagina 89 staat: "We hebben François zelfs al vis zien garen onder de motorklep van een Porsche waar het, zo had hij gemeten, ruim 50 graden is na een stads maar opwindend ritje. In dat geval moet u een Porsche bij de ingrediëntenlijst zetten."

Een Porsche als keukenapparaat en er een heel kookboek mee vullen? Wij vragen het ons af. We zijn benieuwd naar de verschijningsdatum van het boek. Laat die Big Green Egg dan maar voor wat hij is, dat wordt doorsparen voor zo'n Duitse sportwagen...

Bron alinea's 1 en 2: RTV Rijnmond

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: