Nieuw boek Erik van Loo over sauzen

23 augustus 2011
Nieuw boek Erik van Loo over sauzen

Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam lanceert deze maand een nieuw boek. Sauzen is te titel van de 224 pagina's tellende culinaire uitgave die focust op sauzen. Al zijn signature gerechten ontwikkeld Van Loo met een saus als vertrekpunt.

*Bruggen slaan*
Saus slaat een brug tussen het hoofdingrediënt en het gerecht.Saus is de verbindende schakel tussen wijn en spijs, aldus de informatie over het boek op de website van "Uitgeverij Carrera":http://www.uitgeverijcarrera.nl/Sauzen-T588.php.
De basis van de gerechten van Van Loo stoelt de chef op wat hij zijn ‘sauzenstelsel’ noemt. Voor hem is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind.

*Sauzen in de hoofdrol*
Van Loo: "Als ik mijn basisstelsel van sauzen niet tot mijn beschikking heb, dan ben ik net zo onthand als een zuurdesembakker zonder moederdeeg. Sauzen spelen de hoofdrol in de keuken, fonds vormen de fundamentele basis. Een kok die iets goeds wil presteren zal juist daaraan grote aandacht moeten besteden."

*Doelgroep*
De recepten in dit boek zijn bedoeld voor serieuze (amateur)koks, kookscholen en iedereen die graag wil koken. De gerechten zijn omgezet in toegankelijke, maakbare receptuur die klopt, aangevuld met stap-voorstap fotografie.

~Frank Lindner~

Overig nieuws