Nieuw biercaf� in Amsterdam: Hoppa!

27 oktober 2015 |
<

Amsterdam is een nieuw biercafé rijker: Hoppa! Het proeflokaal voor lokaal gebrouwen biertjes bevindt zich in de voorkamer
van het Odeon gebouw. Op deze historische plek kunnen gasten elke dag terecht voor een Amsterdamse dorstlesser, een speciaal bier of een zware jongen.

Brouwen is booming
Bier brouwen is hot. Jonge lokale brouwers, zoals De Vriendschap, Pampus en de Amsterdam Brew Boys, maken unieke bieren door middel van traditionele technieken en nieuwe ingrediënten. Met dit in het achterhoofd is HOPPA! ontstaan; een ode aan onze hoofdstad, geïnspireerd door het verleden en gecreëerd voor de toekomst. Hiermee brengt HOPPA! de Odeon terug naar zijn oorsprong. Het gebouw werd in 1593 namelijk gebouwd als bierbrouwerij, genaamd ’t Witte Lamme.


Interieur
In dit kleine, knusse proeflokaal aan het Singel, dat doet denken aan een ouderwetse toog, is het contrast tussen oud en nieuw volgens de ondernemers meer dan duidelijk. De monumentale plafondschilderingen, de growlers aan de wand, de tegelwand met witjes en de marmeren schouw zijn de tegenhangers van de felle neon dip waar de ruimte in is gehuld. Met een uitzicht op de lager gelegen gracht kunnen gasten hier relaxen op de bank of hangen aan de massief houten bars.

Dertig lokale bieren
De bierkaart van HOPPA! bestaat uit dertig lokale bieren. Deze kunnen gasten niet alleen per fles of op de tap bestellen, want voor de echte bierfreaks introduceert HOPPA! zogenaamde growlers. Deze luchtdichte flessen, die dateren uit de negentiende eeuw, worden gevuld met maar liefst twee liter bier. Deze kunnen gasten ter plekke delen met vrienden.

Eigen brouwsel: Hop Hop
De liefde voor bier en brouwen beperkt zich niet alleen tot het proeflokaal zelf. Na een aantal goed gelukte maar ook minder succesvolle experimenten hebben eigenaren Bert van der Leden en Alex Jaspers HOPPA!’s eerste biertje gebrouwen. De eerste lading ‘hop hop’, een speciaal bier ontwikkeld voor Asian streetfood restaurant Happyhappyjoyjoy, ligt al in het vat. Deze kruidige saison met citroengras, gember en kaneel zal binnenkort ook bij HOPPA! verkrijgbaar zijn.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: