Nieuw all day breakfast concept opent in Delft

13 december 2016 | Thijs Jacobs

Na het succes in Haarlem opent ROAST Chicken Bar en het bijbehorende concept The Egg Store in prinsenstad Delft. Iedereen in Delft en omgeving kan vanaf donderdag 17 november genieten van heerlijke kip en van eiergerechten. 

Aan de Voldersgracht 12, een straat die zich ontwikkeld heeft en waar mooie speciaalzaken, gezellige koffietenten en winkels te vinden zijn, zijn heerlijk malse kippetjes en diverse eiergerechten binnenkort niet meer weg te denken. In het pand dat bekend stond als bioscoop ligt een strakke betonnen vloer en zijn de prachtige rauwe elementen van de bouwstijl behouden. Het interieur is een combinatie van industrieel en trendy met stijlvolle houten vintage tafels en stoelen. 

ROAST Chicken Bar staat voor toegankelijk, kwaliteit en service. Eigenaren Bas Lammersen en Michael Kras kunnen niet wachten tot de deuren in Delft open gaan. 'De Voldersgracht is een perfecte locatie voor onze tweede zaak. We zijn trots op wat we tot nu toe hebben neergezet met ROAST Chicken Bar en The Egg Store en willen dat iedereen bij ons komt eten. Van ontbijt, lunch met verschillende eiergerechten, onze heerlijke kip met de geheime marinade tot gezellig borrelen, alles kan hier en iedereen is welkom van vroeg tot laat. We hebben alweer plannen voor een derde locatie, maar nu eerst Delft. Simpel maar verdomd goed, dat is waar ze voor staan.

THE EGG STORE

The Egg Store is een nieuw concept dat sinds februari bestaat en warm is ontvangen. Zowel de media als de gasten hebben gesmuld in The Egg Store Haarlem. Kortom een echte aanwinst voor Delft. Voor iedereen die graag buiten de deur ontbijt, op zoek is naar een relaxte werkplek of zin heeft in een heerlijke brunch of healthy lunch waar eieren de hoofdrol spelen is The Egg Store een bezoek waard. The Egg Store is een all day breakfast concept waar eggs any style worden geserveerd, zeven dagen per week. Het idee is afkomstig van het late opstaan op zondag, wanneer je zin hebt in een eitje maar dat nergens meer te krijgen is. Bij The Egg Store maakt het niet uit op welk tijdstip van de dag je een eitje eet. 

HET MENU THE EGG STORE

De menukaart bestaat uit verschillende eiergerechten zoals de Roast Slicer, een zacht broodje belegd met pulled chicken, koolsla, huisgemaakte cocktailsaus en een perfect spiegelei on top. Voor The Egg Store zijn eieren rock ’n roll in de keuken en dit is terug te zien in de diversiteit aan gerechten. Voor de gerechten worden uitsluitend Nederlandse vrije uitloop eieren gebruikt.

Net als voor het interieur, haalt The Egg Store haar inspiratie voor de gerechten uit New York, Londen en Berlijn. Bij The Egg Store is het niet alleen genieten van allerlei soorten eiergerechten, er zijn ook verse sappen, homemade limonade en Bloody Mary's om de eggsperience compleet te maken. www.the-egg-store.com

ROAST CHICKEN BAR

Bij ROAST Chicken Bar draait alles om kip. Kip in de simpelste maar meest smaakvolle zin van het woord. Het geheime recept van de marinade vormt de basis voor de bereiding van de kip. De kipgerechten bij ROAST Chicken Bar in combinatie met een goed geselecteerde bierkaart, wijnen en homemade limonade maken de beleving compleet. No forks needed, ROAST Chicken Bar is kip eten zoals het hoort.

HET MENU ROAST Chicken Bar

Bij ROAST Chicken Bar staat er een hele- of een halve kip op het menu. De kippen zijn vrije uitloop kippen en afkomstig van de Veluwe. De Barneveldse hoender, de lekkerste kip van ons land, voorzien van Beter-Leven keurmerk, staan bekend om hun sappige, malse en smaakvolle vlees. De kip wordt op de houtskoolgrill gebraden en dit is goed te proeven. Daarnaast zijn er verschillende bijgerechten zoals friet met huisgemaakte mayonaise, een maïskolf of een healthy green salad. 

ROAST Chicken Bar heeft ook een Take Away service. 

BAR

ROAST Chicken Bar heeft een uitgebreide drankenkaart met ook verschillende bieren en wijnen. Daarnaast is er homemade limonade en zijn er veel verschillende soorten gins. Van borrel tot etentje alles kan. De hoge tafels hebben vanuit elke hoek uitzicht op de grill en de open keuken. Kortom van lekker eten aan tafel tot naborrelen aan hoge tafels, voor elke mood een geschikte plek.

SUNDAY ROAST

Elke zondag is er een Sunday Roast met vanaf 17.00 uur live muziek.

INTERIEUR

Diverse elementen en vooral de muren zijn bewust in de oude staat gehouden om de underground look en feel te benadrukken. Inspiratie voor het interieur komt uit New York: stoer, industrieel, groots maar sfeervol. De materialen die zijn gebruikt bij het inrichten van het restaurant stralen dit uit. De combinatie van hout, steen, leer en grote groene planten vormen samen één geheel en maken de beleving compleet. Het pand aan de Voldersgracht heeft een rijke Delftse geschiedenis. Zo is de bar Delfts Blauw en komen de details van de oude bioscoop ook terug in het interieur, zoals de bioscooplampen. Het verwarmde terras aan het water gaat helemaal op in de sfeer van de gracht, mooi voor een borrel. Het is een stoere tent waar aan meer is gedacht dan alleen aan goed eten!

ROAST Chicken Bar is 7 dagen per week open van 12:00 tot 23:00 uur voor lunch en diner. The Egg Store is 7 dagen per week geopend van 08:30 uur tot 17:00 voor ontbijt en lunch

www.roastchickenbar.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Awards Culinair
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we...

Culinair
Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: