NHTV-studenten openen poffertjeszaak in Europa Park

6 mei 2016 |
NHTV-studenten openen poffertjeszaak in Europa Park

Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor zes studenten van NHTV uit Breda. Samen met directeur/eigenaar Thomas Mack openden zij
officieel het poffertjesrestaurant waarvoor zij de eerste ideeën hebben ontwikkeld. Deze toevoeging in het Nederlandse themagebied blijkt al meteen in de smaak te vallen.

Eten uit verschillende Europese landen
Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat men er in de verschillende themagebieden kan genieten van het typische eten en drinken uit de gepresenteerde landen. In de meer dan 50 verschillende restaurants en eetkramen van het park serveert men onder andere tapas en paella, raclette, Scandinavische visgerechten, gyros en moussaka, 'Kaiserschmarrn' met 'Zwetschgenkompott' en 'fish and chips'. Vanaf nu kunnen bezoekers ook in het nieuwe Molencafé terecht voor een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem: poffertjes!

Studenten NHTV
De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. Bij de officiële opening bedankte Thomas Mack de studenten voor de fijne samenwerking en het gedegen plan dat zij hebben uitgewerkt. Europa-Park werkt met verschillende opleidingsinstituten samen maar het was voor het eerst dat een opdracht ook in het park gerealiseerd werd. Het Molencafé valt bij de bezoekers goed in de smaak en zorgt ook voor meer bezoekers in het Nederlandse themagebied van het park. Attractions and Theme Park Management is een driejarige studierichting van NHTV Breda en als opleidingsvariant uniek in de wereld.

Grootste horecabedrijf in Duitsland
Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt onder andere 421 ton friet, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis verkocht. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Europa-Park is nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: