New York Pizza draait beste jaar ooit in 2020 en breidt uit

5 januari 2021 | Redactie

New York Pizza, begonnen in 1993 in Amsterdam, heeft na een succesvol jaar in Nederland ambitieuze groeiplannen in België en Duitsland en gaat daarmee de landsgrenzen over.

Begin 2021 zijn vier Duitse en Belgische vestigingen in Leuven en Keulen geopend, daarmee worden de groeiambities van het bedrijf gerealiseerd om buiten Nederland de populaire pizza’s van New York Pizza te gaan verkopen. Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 220 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers.

De bezorgdienst New York Pizza wil in 2021 richting de 10 vestigingen groeien in Vlaanderen. Op 28 december jl. is in Leuven de eerste New York Pizza vestiging geopend van België. In Duitsland gaat New York Pizza met een olievlek expansiestrategie voor Noordrijn Westfalen uitbreiden, door eerst in Keulen een goede voet aan de grond te krijgen. Naast de al langer bestaande New York Pizza vestiging in Keulen, was het nu het moment om in die stad afgelopen 28 december de tweede vestiging in Keulen te openen en gaat er begin maart een vestiging geopend worden.

Alle buitenlandse vestigingen worden gerund door lokale franchisenemers. Geïnteresseerden hebben zich gemeld voor nieuwe locaties, tevens is er voor nieuwe ambitieuze lokale franchisenemers ruimte om samen New York Pizza te laten groeien.

Het beste jaar ooit

New York Pizza is de grootste Nederlandse bezorgdienst, die dit jaar haar beste jaar ooit draait en nog steeds in bezit is van de eerste oprichters. In Nederland zag New York Pizza de omzet significant stijgen met zo’n 20% ten opzichte van afgelopen jaren. Dit jaar heeft New York Pizza het aantal bestellingen enorm zien oplopen.

Mede door corona, stegen het aantal als ook de groottes van de bestellingen. Er is een grote behoefte om ook thuis topkwaliteit pizza’s te kunnen consumeren en de uit eten beleving en gezelligheid in eigen huisomgeving te creëren. De pizza blijft qua prijskwaliteitsverhouding een voordelige optie ten opzichte van veel andere bezorgmaaltijden. 

Philippe Vorst, CEO en oprichter van New York Pizza: "We hebben een goed jaar achter de rug, dat is prettig voor de resultaten en continuïteit van ons bedrijf, en ook om als team samen met alle ondernemers die bij ons zijn aangesloten aan het werk te kunnen blijven. Ons succes voelt ook dubbel omdat we tegelijkertijd veel andere horecaondernemers zien die in de huidige omstandigheden met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Ik heb groot respect voor de creatieve wijze waarop ook deze ondernemers hun klanten kunnen blijven bedienen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: