New York Pizza draait beste jaar ooit in 2020 en breidt uit

5 januari 2021 | Redactie

New York Pizza, begonnen in 1993 in Amsterdam, heeft na een succesvol jaar in Nederland ambitieuze groeiplannen in België en Duitsland en gaat daarmee de landsgrenzen over.

Begin 2021 zijn vier Duitse en Belgische vestigingen in Leuven en Keulen geopend, daarmee worden de groeiambities van het bedrijf gerealiseerd om buiten Nederland de populaire pizza’s van New York Pizza te gaan verkopen. Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 220 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers.

De bezorgdienst New York Pizza wil in 2021 richting de 10 vestigingen groeien in Vlaanderen. Op 28 december jl. is in Leuven de eerste New York Pizza vestiging geopend van België. In Duitsland gaat New York Pizza met een olievlek expansiestrategie voor Noordrijn Westfalen uitbreiden, door eerst in Keulen een goede voet aan de grond te krijgen. Naast de al langer bestaande New York Pizza vestiging in Keulen, was het nu het moment om in die stad afgelopen 28 december de tweede vestiging in Keulen te openen en gaat er begin maart een vestiging geopend worden.

Alle buitenlandse vestigingen worden gerund door lokale franchisenemers. Geïnteresseerden hebben zich gemeld voor nieuwe locaties, tevens is er voor nieuwe ambitieuze lokale franchisenemers ruimte om samen New York Pizza te laten groeien.

Het beste jaar ooit

New York Pizza is de grootste Nederlandse bezorgdienst, die dit jaar haar beste jaar ooit draait en nog steeds in bezit is van de eerste oprichters. In Nederland zag New York Pizza de omzet significant stijgen met zo’n 20% ten opzichte van afgelopen jaren. Dit jaar heeft New York Pizza het aantal bestellingen enorm zien oplopen.

Mede door corona, stegen het aantal als ook de groottes van de bestellingen. Er is een grote behoefte om ook thuis topkwaliteit pizza’s te kunnen consumeren en de uit eten beleving en gezelligheid in eigen huisomgeving te creëren. De pizza blijft qua prijskwaliteitsverhouding een voordelige optie ten opzichte van veel andere bezorgmaaltijden. 

Philippe Vorst, CEO en oprichter van New York Pizza: "We hebben een goed jaar achter de rug, dat is prettig voor de resultaten en continuïteit van ons bedrijf, en ook om als team samen met alle ondernemers die bij ons zijn aangesloten aan het werk te kunnen blijven. Ons succes voelt ook dubbel omdat we tegelijkertijd veel andere horecaondernemers zien die in de huidige omstandigheden met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Ik heb groot respect voor de creatieve wijze waarop ook deze ondernemers hun klanten kunnen blijven bedienen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: