Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

14 december 2016 | Thijs Jacobs

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed.

Onderzoek

Van de 19.302 telefoonnummers die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie ‘restaurant’, werden bij slechts 907 bedrijven meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. De overgrote meerderheid, zo’n 95,3% van de restaurants, krijgt weinig tot geen klachten. “Dat is een goede zaak” merkt Dirk Lentjes op, manager van Places Antwoordservice. “Vooral nu de kerstdrukte op gang komt wil je als restaurant geen grote reserveringen missen. Dat kan namelijk een flink deel van de omzet schelen”. 

Fastfood

Wat opvalt onder de 4,7% die minder goed bereikbaar zijn, is dat het hier vaak om afhaal- en fastfoodrestaurants gaat. Lentjes: “Dat is aan de ene kant vreemd omdat het hier juist het type restaurants betreft die vaak gebeld worden, bijvoorbeeld om bestellingen door te geven. Aan de andere kant zou het kunnen dat er net op de piekmomenten gebeld wordt, waardoor de lijn overbezet is. Een antwoordservice zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.”

Provincies

Wanneer de cijfers van de slecht bereikbare restaurants worden vergeleken per provincie, zien we dat de meeste gevallen in Zuid-Holland (188) en Noord-Holland (151) voorkomen. Logisch, gezien deze provincies ook de meeste inwoners en de meeste restaurants hebben. Wat dan verder opvalt is dat Drenthe en Limburg relatief gezien het slechts scoren. Daar waren respectievelijk 12,2 en 7,3% van de geregistreerde restaurants meer dan drie keer niet bereikbaar. Flevoland telt de minste restaurants in deze categorie (11 gevallen, 3,7%)

                               Niet bereikbaar                Totaal                   %

Drenthe                              39                           320                        12,2

Limburg                               104                        1420                      7,3

Groningen                          33                           504                        6,5

Noord-Brabant                 135                        2416                      5,6

Zuid-Holland                      197                        3685                      5,3

Zeeland                               27                           593                        4,5

Overijssel                           45                           1038                      4,3

Friesland                             28                           662                        4,2

Noord-Holland                 161                        4065                      4,0

Utrecht                                55                           1396                      3,9

Gelderland                         72                           1890                      3,8

Flevoland                            11                           298                        3,7

*25 telefoonnummers zijn niet geregistreerd onder een provincie

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: