Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

14 december 2016 | Thijs Jacobs

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed.

Onderzoek

Van de 19.302 telefoonnummers die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie ‘restaurant’, werden bij slechts 907 bedrijven meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. De overgrote meerderheid, zo’n 95,3% van de restaurants, krijgt weinig tot geen klachten. “Dat is een goede zaak” merkt Dirk Lentjes op, manager van Places Antwoordservice. “Vooral nu de kerstdrukte op gang komt wil je als restaurant geen grote reserveringen missen. Dat kan namelijk een flink deel van de omzet schelen”. 

Fastfood

Wat opvalt onder de 4,7% die minder goed bereikbaar zijn, is dat het hier vaak om afhaal- en fastfoodrestaurants gaat. Lentjes: “Dat is aan de ene kant vreemd omdat het hier juist het type restaurants betreft die vaak gebeld worden, bijvoorbeeld om bestellingen door te geven. Aan de andere kant zou het kunnen dat er net op de piekmomenten gebeld wordt, waardoor de lijn overbezet is. Een antwoordservice zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.”

Provincies

Wanneer de cijfers van de slecht bereikbare restaurants worden vergeleken per provincie, zien we dat de meeste gevallen in Zuid-Holland (188) en Noord-Holland (151) voorkomen. Logisch, gezien deze provincies ook de meeste inwoners en de meeste restaurants hebben. Wat dan verder opvalt is dat Drenthe en Limburg relatief gezien het slechts scoren. Daar waren respectievelijk 12,2 en 7,3% van de geregistreerde restaurants meer dan drie keer niet bereikbaar. Flevoland telt de minste restaurants in deze categorie (11 gevallen, 3,7%)

                               Niet bereikbaar                Totaal                   %

Drenthe                              39                           320                        12,2

Limburg                               104                        1420                      7,3

Groningen                          33                           504                        6,5

Noord-Brabant                 135                        2416                      5,6

Zuid-Holland                      197                        3685                      5,3

Zeeland                               27                           593                        4,5

Overijssel                           45                           1038                      4,3

Friesland                             28                           662                        4,2

Noord-Holland                 161                        4065                      4,0

Utrecht                                55                           1396                      3,9

Gelderland                         72                           1890                      3,8

Flevoland                            11                           298                        3,7

*25 telefoonnummers zijn niet geregistreerd onder een provincie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: