Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

27 april 2010 |
Nederlandse restaurants bij top 50 wereld<

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats en De Librije in Zwolle komt nieuw binnen op nummer 37. Een panel van 800 culinaire recensenten en chef-koks hebben de lijst samengesteld.

Waardering
Chef-kok Jonnie Boer van De Librije vindt het een enorme eer om uitgekozen te worden voor een van de 50 beste restaurants van de wereld. “Een vermelding op deze lijst is weer een extra waardering voor mij en mijn keukenbrigade”, aldus Boer.

Nieuwe nummer één
De niet te evenaren nummer één van de afgelopen vier jaar was de legendarische El Bulli in het Spaanse Roses van topkok Ferran Adrià. Dit jaar staat El Bulli echter op de tweede plaats; zij is van haar troon gestoten door restaurant Noma in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Top 10
1. Noma, Denemarken
2. El Bulli, Spanje
3. The Fat Duck, Groot-Brittannië
4. El Celler de Can Roca, Spanje
5. Mugaritz, Spanje
6. Osteria Francescana, Italië
7. Alinea, VS
8. Daniel, VS
9. Arzak, Spanje
10. Per Se, VS


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: