Nederlandse chefs verdedigen BBQ-titel

16 juni 2014 |
Nederlandse chefs verdedigen BBQ-titel<

Op 19, 20 en 21 juni zal het Dutch BBQ team zijn in 2012 behaalde Europese titel verdedigen in het Poolse Dolina Charlotty op het Europees Kampioenschap Barbecue 2014. Het team,
dat in het Belgische Torhout mede kampioen werd door het geweldige dessert van Robert van Beckhoven ( presentator Heel Holland Bakt), komt in een iets afgeslankte vorm aan de start.

Bastiaan van Dongen
Robert en twee andere teamleden konden door hun drukke werkzaamheden helaas niet deelnemen. Voor het patisseriegedeelte heeft het team nu Bastiaan van Dongen aangetrokken. Bastiaan is de Patissier van restaurant Lute. Verder heeft het team van teamcaptain Jaap Sloof geen uitbreiding ondergaan.

Teamlid Johma
Roland Ooink, productontwikkelaar bij Johma en teamlid van het eerste uur is optimistisch over de kansen: ''Er zal een tandje bij moeten, maar ik weet zeker dat we dat kunnen met de jaren aan kookervaring en creatieve potentie die we in huis hebben.''

Een nieuwe uitdaging voor dit EK is dat ieder team wordt gevraagd om buiten de officiële wedstrijd om een signatuurgerecht te maken waarin hun land weerspiegeld wordt. Het Dutch BBQ team kiest in overleg met Koksgilde President Theo Van Rensch voor 'Dutch Cuisine', de nieuwe Nederlandse keuken. Hiermee wil het team aangeven dat ze staat voor een stijl van BBQ waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Minder, maar verantwoord vlees en meer seizoengroenten van de grill: dat is het devies voor de toekomst.

Dutch Cuisine is een initiatief van het Koksgilde, de grootste vereniging van koks in Nederland met meer dan 2800 leden

Frans Bon
Voor het signatuurgerecht heeft de smaakmeester van het team, Frans Bon, culinair adviseur van Jadico, gekozen om een gerecht te maken van snoekbaars uit de Westeinder plassen gecombineerd met Brabants katenspek, Limburgse asperges, zeekraal en lamsoren uit Zeeland.

Ontdekking
Het team zal dit jaar voor het eerst gaan Barbecueën op de grills van Roastchief, een ontdekking van Eric Flantua van BBS, de meester vleesbereider van het team : ''Door het uitvallen van een teamlid met wat uitgebreidere transportmogelijkheden moesten we op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ik was aangenaam verrast door deze keramische grills en hun kwaliteit. Ik verheug mij om erop te kunnen werken tijdens het EK.''

De kokende leden van Het Dutch BBQ Team: Frans Bon, Eric Flantua, Mitch van Egmond, Roland Ooink, Jaap Sloof en gast patissier Bastiaan van Dongen

Mental Coach: Henk van Egmond, Chef de Mission : Rob Munter en Sfeermaker: Maarten Labberton

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: