Nederlandse chefs verdedigen BBQ-titel

16 juni 2014 |
Nederlandse chefs verdedigen BBQ-titel<

Op 19, 20 en 21 juni zal het Dutch BBQ team zijn in 2012 behaalde Europese titel verdedigen in het Poolse Dolina Charlotty op het Europees Kampioenschap Barbecue 2014. Het team,
dat in het Belgische Torhout mede kampioen werd door het geweldige dessert van Robert van Beckhoven ( presentator Heel Holland Bakt), komt in een iets afgeslankte vorm aan de start.

Bastiaan van Dongen
Robert en twee andere teamleden konden door hun drukke werkzaamheden helaas niet deelnemen. Voor het patisseriegedeelte heeft het team nu Bastiaan van Dongen aangetrokken. Bastiaan is de Patissier van restaurant Lute. Verder heeft het team van teamcaptain Jaap Sloof geen uitbreiding ondergaan.

Teamlid Johma
Roland Ooink, productontwikkelaar bij Johma en teamlid van het eerste uur is optimistisch over de kansen: ''Er zal een tandje bij moeten, maar ik weet zeker dat we dat kunnen met de jaren aan kookervaring en creatieve potentie die we in huis hebben.''

Een nieuwe uitdaging voor dit EK is dat ieder team wordt gevraagd om buiten de officiële wedstrijd om een signatuurgerecht te maken waarin hun land weerspiegeld wordt. Het Dutch BBQ team kiest in overleg met Koksgilde President Theo Van Rensch voor 'Dutch Cuisine', de nieuwe Nederlandse keuken. Hiermee wil het team aangeven dat ze staat voor een stijl van BBQ waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Minder, maar verantwoord vlees en meer seizoengroenten van de grill: dat is het devies voor de toekomst.

Dutch Cuisine is een initiatief van het Koksgilde, de grootste vereniging van koks in Nederland met meer dan 2800 leden

Frans Bon
Voor het signatuurgerecht heeft de smaakmeester van het team, Frans Bon, culinair adviseur van Jadico, gekozen om een gerecht te maken van snoekbaars uit de Westeinder plassen gecombineerd met Brabants katenspek, Limburgse asperges, zeekraal en lamsoren uit Zeeland.

Ontdekking
Het team zal dit jaar voor het eerst gaan Barbecueën op de grills van Roastchief, een ontdekking van Eric Flantua van BBS, de meester vleesbereider van het team : ''Door het uitvallen van een teamlid met wat uitgebreidere transportmogelijkheden moesten we op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ik was aangenaam verrast door deze keramische grills en hun kwaliteit. Ik verheug mij om erop te kunnen werken tijdens het EK.''

De kokende leden van Het Dutch BBQ Team: Frans Bon, Eric Flantua, Mitch van Egmond, Roland Ooink, Jaap Sloof en gast patissier Bastiaan van Dongen

Mental Coach: Henk van Egmond, Chef de Mission : Rob Munter en Sfeermaker: Maarten Labberton

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: