Nederlandse brouwers kondigen bockbierseizoen aan

13 september 2018 | Thijs Jacobs

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten. En om consumenten te inspireren en informeren over mooie bier & foodcombinaties, is afgelopen mei namens alle bierbrouwers een nieuwe app gelanceerd: de Bier Butler App. Deze app adviseert direct het beste bier bij een gerecht. Meer informatie: www.datsmaaktnaarbier.nl.  

‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier

De Nederlandse Brouwers hebben een jarenlange traditie om op de eerste maandag van oktober een speciaal evenement te houden ter introductie van een nieuwe jaargang bockbier. Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: ‘Op maandag 1 oktober is het ‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier. Samen met onder andere bierbrouwers, biersommeliers, brouwmeesters proeven we deze dag traditiegetrouw de nieuwe bockbieren van 2018. Bockbier is een rijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met veel gerechten en daarom vieren we dat door bockbier nog nadrukkelijker te koppelen aan eten. Een aantal experts heeft mooie matches gemaakt, die we vanaf 1 oktober delen in de Bier Butler App. Deze app is een onmisbare informatiebron voor iedereen die zelf aan de slag wil met het combineren van bier en eten.’

Bier & food advies op maat

De Bier Butler-app is in mei gelanceerd en adviseert meteen een bier bij het gerecht dat wordt ingetikt. Het is een unieke samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers, gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst van inmiddels meer dan 1000 gerechten en 900 bieren wordt steeds verder uitgebreid. Zo wordt het voor consumenten makkelijker kiezen in het huidige gevarieerde aanbod aan bieren. De Bier Butler App is een onderdeel van het platform ‘Dat Smaakt naar Bier’, dat de brouwers van Nederland in 2017 hebben opgezet.

Adema vervolgt: "Bier, en in het specifiek bockbier, heeft een breed smakenpallet en biedt daarmee veel mogelijkheden om het bij gerechten te combineren. Dit is bij veel consumenten nog onbekend. Daarom bieden wij dit jaar een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur middels de Bier Butler App. We hopen hiermee consumenten te inspireren om vaker een mooi glas bier te kiezen bij hun gerecht. Ter gelegenheid van het nieuwe bockbierseizoen wordt de app op 1 oktober verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en staat bockbier vol in de spotlights."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: