Nederlandse biercultuur leeft

16 juni 2014 |
Nederlandse biercultuur leeft<

De Week van het Nederlandse Bier 2014 was erg geslaagd. Zo heeft een recordaantal mensen uit binnen- en buitenland in de week van 15 mei t/m 25 mei 2014, kennisgemaakt met Nederlands bier en de
Nederlandse biercultuur. Er werd in groten getale deelgenomen aan de 120 activiteiten die door het hele land werden georganiseerd. Ook waren de rondleidingen bij maar liefst 91 grote en kleine bierbrouwers een groot succes. Verder bleken de bier-spijs combinaties bij cafés en restaurants zeer in trek, net als de interessante proeverijen bij slijterijen. Dit alles maakt dat de stichting Week van het Nederlandse Bier een vierde editie aankondigt; namelijk van 28 mei tot en met 7 juni 2015.

Biercultuur
Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: ''We zijn erg blij met de vele activiteiten die er dit jaar plaatsvonden in de Week van het Nederlandse Bier. De biersector heeft zich echt van zijn beste kant laten zien. Het is mooi dat dit ook gewaardeerd werd door de vele bezoekers. Dat is voor ons het smaakvolle bewijs dat onze biercultuur leeft als nooit te voren. We zien dan ook erg uit naar de volgende editie van de Week in 2015 en hopen dan op minstens zo’n hoge opkomst!''

Een scala aan activiteiten
Ruim 4000 bezoekers konden bij 37 brouwerijen Nederlandse bieren proeven. Tijdens de Week was er veel aandacht voor bier & spijs. Zo werd bij de Nationale Bierlunch in Amsterdam de ‘Bier aan Tafel Trofee’ uitgereikt aan het restaurant met de beste bier-spijscombinaties. Tevens genoten 160 deelnemers tijdens Mitra Culinair van een heerlijk 6-gangendiner met bieren uit alle windstreken van Nederland. De Ladies Night, georganiseerd in het oosten van het land, was helemaal uitverkocht en bij de Nederlandse bierproeverij in Antwerpen verrasten we onze zuiderburen met de grote diversiteit aan Nederlands bier.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: