Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterdam. Het WCCC is internationaal de meest prestigieuze competitie voor de Chinese gastronomie. De Chinese Culinary World Trophy is gewonnen door het Chinese team uit Shanghai. Het Nederlandse team van de Association of New Asian Cuisine behaalde de tweede plaats.

Tijdens het WCCC 2016 in Rotterdam werden alle deelnemende teams uitgedaagd om 8 gerechten in 150 minuten te bereiden. Van traditionele koude schotels, met veel complexe Chinese snijtechnieken, en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte tot authentieke Chinese deegwaren. De jury, bestaande uit 7 Chinese en 12 internationale leden met de hoogste expertise in de Chinese gastronomie, heeft de prestaties beoordeeld op smaak, presentatie en creativiteit. 

De 8ste editie van het WCCC in Rotterdam heeft niet alleen laten zien dat Chinese chefs internationaal de diepe tradities uit het Chinese culinaire erfgoed dat meer dan meer dan vijfduizend jaar omvat nog altijd hoog in het vaandel hebben. De winnende chefs blonken vooral uit door de integratie met de nieuwste innovatieve technieken en moderne creativiteit. De chefs van het winnende team uit Shanghai geven allen les in Chinese Gastronomie aan het prestigieuze Yangzhou University. De derde prijs is gewonnen door het Chinese team COFCO Fook Lam Moon.

Zilver voor Nederland

Het Nederlandse team van de Association of New Eastern Cuisine (ANEC) behaalde een eervolle tweede plaats. Het zilveren team Nederland werd begeleid door meesterchef Chen Yu Yeh en de enige Chinese Michelinsterchef in Nederland Han Ji. De deelnemende Nederlandse teams hebben in het algemeen wederom opmerkelijk goed gepresteerd. De vele behaalde categorieprijzen vormen een belangrijke bevestiging van de hoge kwaliteit van Aziatische restaurants in Nederland. Organisator Jack Wang is bijzonder trots op de prestaties van de Nederlandse teams.

Het WCCC wordt sinds 1992 georganiseerd door het World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing. De Nederlandse organisatie van het WCCC 2016 in Rotterdam was in handen van de Nederlandse Federatie van Chinese Organisaties (LFCON), voorgezeten door Mr Jack Wang. Met het WK in Rotterdam heeft het LFCON meer aandacht willen vestigen op het hoge niveau van de Aziatische gastronomie in Nederland. Voor meer informatie over het WCCC 2016 in Rotterdam, bezoek www.WCCC2016.com.

Het Gouden Chinese team van de Gold Prize winning uit Shanghai:

- Tang Jian Hua

- Ji Bu Feng

- Zhu Zai Qing

- He Xiao Ling

Het Zilveren Nederlandse Team van de Association of New Asian Cuisine:

- Maoyu Qin

- Yi Ming Zhong

- Hai Guang Wang

- Jing Kong

Het Bronzen COFCO Fook Lam Moon team uit China:
- Wang ZhongWei
- Zhou Songzhu
- Jiang Pengxiang
- Chen Yihong

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: