Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterdam. Het WCCC is internationaal de meest prestigieuze competitie voor de Chinese gastronomie. De Chinese Culinary World Trophy is gewonnen door het Chinese team uit Shanghai. Het Nederlandse team van de Association of New Asian Cuisine behaalde de tweede plaats.

Tijdens het WCCC 2016 in Rotterdam werden alle deelnemende teams uitgedaagd om 8 gerechten in 150 minuten te bereiden. Van traditionele koude schotels, met veel complexe Chinese snijtechnieken, en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte tot authentieke Chinese deegwaren. De jury, bestaande uit 7 Chinese en 12 internationale leden met de hoogste expertise in de Chinese gastronomie, heeft de prestaties beoordeeld op smaak, presentatie en creativiteit. 

De 8ste editie van het WCCC in Rotterdam heeft niet alleen laten zien dat Chinese chefs internationaal de diepe tradities uit het Chinese culinaire erfgoed dat meer dan meer dan vijfduizend jaar omvat nog altijd hoog in het vaandel hebben. De winnende chefs blonken vooral uit door de integratie met de nieuwste innovatieve technieken en moderne creativiteit. De chefs van het winnende team uit Shanghai geven allen les in Chinese Gastronomie aan het prestigieuze Yangzhou University. De derde prijs is gewonnen door het Chinese team COFCO Fook Lam Moon.

Zilver voor Nederland

Het Nederlandse team van de Association of New Eastern Cuisine (ANEC) behaalde een eervolle tweede plaats. Het zilveren team Nederland werd begeleid door meesterchef Chen Yu Yeh en de enige Chinese Michelinsterchef in Nederland Han Ji. De deelnemende Nederlandse teams hebben in het algemeen wederom opmerkelijk goed gepresteerd. De vele behaalde categorieprijzen vormen een belangrijke bevestiging van de hoge kwaliteit van Aziatische restaurants in Nederland. Organisator Jack Wang is bijzonder trots op de prestaties van de Nederlandse teams.

Het WCCC wordt sinds 1992 georganiseerd door het World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing. De Nederlandse organisatie van het WCCC 2016 in Rotterdam was in handen van de Nederlandse Federatie van Chinese Organisaties (LFCON), voorgezeten door Mr Jack Wang. Met het WK in Rotterdam heeft het LFCON meer aandacht willen vestigen op het hoge niveau van de Aziatische gastronomie in Nederland. Voor meer informatie over het WCCC 2016 in Rotterdam, bezoek www.WCCC2016.com.

Het Gouden Chinese team van de Gold Prize winning uit Shanghai:

- Tang Jian Hua

- Ji Bu Feng

- Zhu Zai Qing

- He Xiao Ling

Het Zilveren Nederlandse Team van de Association of New Asian Cuisine:

- Maoyu Qin

- Yi Ming Zhong

- Hai Guang Wang

- Jing Kong

Het Bronzen COFCO Fook Lam Moon team uit China:
- Wang ZhongWei
- Zhou Songzhu
- Jiang Pengxiang
- Chen Yihong

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: