Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterdam. Het WCCC is internationaal de meest prestigieuze competitie voor de Chinese gastronomie. De Chinese Culinary World Trophy is gewonnen door het Chinese team uit Shanghai. Het Nederlandse team van de Association of New Asian Cuisine behaalde de tweede plaats.

Tijdens het WCCC 2016 in Rotterdam werden alle deelnemende teams uitgedaagd om 8 gerechten in 150 minuten te bereiden. Van traditionele koude schotels, met veel complexe Chinese snijtechnieken, en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte tot authentieke Chinese deegwaren. De jury, bestaande uit 7 Chinese en 12 internationale leden met de hoogste expertise in de Chinese gastronomie, heeft de prestaties beoordeeld op smaak, presentatie en creativiteit. 

De 8ste editie van het WCCC in Rotterdam heeft niet alleen laten zien dat Chinese chefs internationaal de diepe tradities uit het Chinese culinaire erfgoed dat meer dan meer dan vijfduizend jaar omvat nog altijd hoog in het vaandel hebben. De winnende chefs blonken vooral uit door de integratie met de nieuwste innovatieve technieken en moderne creativiteit. De chefs van het winnende team uit Shanghai geven allen les in Chinese Gastronomie aan het prestigieuze Yangzhou University. De derde prijs is gewonnen door het Chinese team COFCO Fook Lam Moon.

Zilver voor Nederland

Het Nederlandse team van de Association of New Eastern Cuisine (ANEC) behaalde een eervolle tweede plaats. Het zilveren team Nederland werd begeleid door meesterchef Chen Yu Yeh en de enige Chinese Michelinsterchef in Nederland Han Ji. De deelnemende Nederlandse teams hebben in het algemeen wederom opmerkelijk goed gepresteerd. De vele behaalde categorieprijzen vormen een belangrijke bevestiging van de hoge kwaliteit van Aziatische restaurants in Nederland. Organisator Jack Wang is bijzonder trots op de prestaties van de Nederlandse teams.

Het WCCC wordt sinds 1992 georganiseerd door het World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing. De Nederlandse organisatie van het WCCC 2016 in Rotterdam was in handen van de Nederlandse Federatie van Chinese Organisaties (LFCON), voorgezeten door Mr Jack Wang. Met het WK in Rotterdam heeft het LFCON meer aandacht willen vestigen op het hoge niveau van de Aziatische gastronomie in Nederland. Voor meer informatie over het WCCC 2016 in Rotterdam, bezoek www.WCCC2016.com.

Het Gouden Chinese team van de Gold Prize winning uit Shanghai:

- Tang Jian Hua

- Ji Bu Feng

- Zhu Zai Qing

- He Xiao Ling

Het Zilveren Nederlandse Team van de Association of New Asian Cuisine:

- Maoyu Qin

- Yi Ming Zhong

- Hai Guang Wang

- Jing Kong

Het Bronzen COFCO Fook Lam Moon team uit China:
- Wang ZhongWei
- Zhou Songzhu
- Jiang Pengxiang
- Chen Yihong

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: