Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterdam. Het WCCC is internationaal de meest prestigieuze competitie voor de Chinese gastronomie. De Chinese Culinary World Trophy is gewonnen door het Chinese team uit Shanghai. Het Nederlandse team van de Association of New Asian Cuisine behaalde de tweede plaats.

Tijdens het WCCC 2016 in Rotterdam werden alle deelnemende teams uitgedaagd om 8 gerechten in 150 minuten te bereiden. Van traditionele koude schotels, met veel complexe Chinese snijtechnieken, en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte tot authentieke Chinese deegwaren. De jury, bestaande uit 7 Chinese en 12 internationale leden met de hoogste expertise in de Chinese gastronomie, heeft de prestaties beoordeeld op smaak, presentatie en creativiteit. 

De 8ste editie van het WCCC in Rotterdam heeft niet alleen laten zien dat Chinese chefs internationaal de diepe tradities uit het Chinese culinaire erfgoed dat meer dan meer dan vijfduizend jaar omvat nog altijd hoog in het vaandel hebben. De winnende chefs blonken vooral uit door de integratie met de nieuwste innovatieve technieken en moderne creativiteit. De chefs van het winnende team uit Shanghai geven allen les in Chinese Gastronomie aan het prestigieuze Yangzhou University. De derde prijs is gewonnen door het Chinese team COFCO Fook Lam Moon.

Zilver voor Nederland

Het Nederlandse team van de Association of New Eastern Cuisine (ANEC) behaalde een eervolle tweede plaats. Het zilveren team Nederland werd begeleid door meesterchef Chen Yu Yeh en de enige Chinese Michelinsterchef in Nederland Han Ji. De deelnemende Nederlandse teams hebben in het algemeen wederom opmerkelijk goed gepresteerd. De vele behaalde categorieprijzen vormen een belangrijke bevestiging van de hoge kwaliteit van Aziatische restaurants in Nederland. Organisator Jack Wang is bijzonder trots op de prestaties van de Nederlandse teams.

Het WCCC wordt sinds 1992 georganiseerd door het World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing. De Nederlandse organisatie van het WCCC 2016 in Rotterdam was in handen van de Nederlandse Federatie van Chinese Organisaties (LFCON), voorgezeten door Mr Jack Wang. Met het WK in Rotterdam heeft het LFCON meer aandacht willen vestigen op het hoge niveau van de Aziatische gastronomie in Nederland. Voor meer informatie over het WCCC 2016 in Rotterdam, bezoek www.WCCC2016.com.

Het Gouden Chinese team van de Gold Prize winning uit Shanghai:

- Tang Jian Hua

- Ji Bu Feng

- Zhu Zai Qing

- He Xiao Ling

Het Zilveren Nederlandse Team van de Association of New Asian Cuisine:

- Maoyu Qin

- Yi Ming Zhong

- Hai Guang Wang

- Jing Kong

Het Bronzen COFCO Fook Lam Moon team uit China:
- Wang ZhongWei
- Zhou Songzhu
- Jiang Pengxiang
- Chen Yihong

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: