Veneman winnaar NK pannenkoeken bakken

2 november 2011 |
Veneman winnaar NK pannenkoeken bakken

Edwin Veneman van 't Pannekoekhuis in Hoenderloo is de eerste Nederlands Kampioen Pannenkoeken bakken. Tijdens de wedstrijd streden 20 pannenkoekenbakkers tegen elkaar. Uiteindelijk trok Veneman aan het langste eind. Hij won
de titel, de gouden pan en een prijzenpakket.

Originaliteit
De originaliteitprijs ging naar Pannenkoekenrestaurant Villa Hartenlust voor hun creatie gemaakt van streekproducten met bastogne-koeken en aardbei.

Beoordeling
De jury boog zich in drie ronden over meer dan 50 pannenkoeken. Beoordelingscriteria waren: bereidingstechniek, hygiëne, opmaak van het bord / presentatie, originaliteit, behendigheid, textuur, smaak en verhouding pannenkoek ten opzichte van het beleg.

3 soorten
De restaurants, waarvan er 14 lid zijn van de VEP, bakten drie pannenkoeken om hun meesterschap te bewijzen: een pannenkoek naturel, een spek/appel pannenkoek en een topper-naar-keuze. Bij de eerste twee pannenkoeken ging het vooral om vakmanschap en smaak, bij de derde pannenkoek woog het element creativiteit zwaar in de beoordeling.

Titel, trofee, prijzen
De deelnemers kregen 45 minuten de tijd om de drie verschillende soorten pannenkoeken te maken. Winnaar Edwin Veneman ging naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken” en mag die twee jaar lang voeren. De wedstrijd werd georganiseerd door de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestau-rants(VEP), KHN, Koopmans Professioneel en Hakvoort Professional.

Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: