Nederlands grootste vleesverwerker lanceert vleesvervangers

10 oktober 2019 | David Bakker

Vion, de grootste vleesverwerker van Nederland, presenteert vandaag op de Anuga-beurs in Keulen een nieuw merk voor plantaardig vlees.

Volgens ProVeg Nederland is de introductie van Vion een volgende stap in de transitie van de vleesindustrie naar plantaardige grondstoffen.

“Deze ontwikkeling staat niet op zichzelf”, stelt Pablo Moleman, Manager Food Industry & Foodservice bij ProVeg Nederland. “De vleesindustrie is bezig met een indrukwekkende grote omschakeling van dierlijke naar plantaardige productie. De grootste vleesverwerker van Nederland kon niet achterblijven. Vion heeft de markt goed bestudeerd, dat blijkt wel uit het feit dat hun nieuwe producten volledig plantaardig zijn. Daarmee hebben ze een streepje voor op de fabrikanten die nog het dieronvriendelijke kippenei-eiwit gebruiken.” 

Plantaardig vlees sneller concurrerend

De betrokkenheid van grote spelers in de vleesmarkt zorgt ervoor dat de productie van plantaarig vlees sneller kan worden opgeschaald. Zij beschikken al over de productiefaciliteiten en kunnen vleeslijnen zo aanpassen dat er plantaardig vlees op geproduceerd en verpakt worden. Zo komt het moment dat plantaardig vlees op prijs kan concurreren met dierlijk vlees snel dichterbij.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: