Nederlands eerste speak-easy restaurant opent dit najaar in Amsterdam

9 juli 2018 | David Bakker

Een oude diamantenslijperij is de façade. Daarachter – Graphite. / Speak-easy / Midden in de rumoer van Amsterdam – toeristen, fietsers, trams – ligt het adres waar enkel stilletjes over gesproken zal worden. Graphite is Nederlands eerste speak-easy restaurant – geïnspireerd door de illegale bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Achter een ogenschijnlijk inwisselbare deur verschuilt zich een restaurant met bar voor twintig gasten per avond.

Gerechten

Hun decor mag clandestien zijn, hun stijl is vederlicht; de gerechten van Graphite eten als een lichtvoetig verhaal. Elke gang is een nieuwe passage of een verrassende plottwist. Ze volgen zo een vooraf geschreven lijn op een vast menu zonder uitzondering. Ingrediënten uit Nederland, zoetzuren, groentesappen, bloemen en kruiden zijn de verfrissende karakters. Een diner komt in drie varianten: kortstondig tot een avondvullend diner van meer dan 20 gerechten.

Design

Feran Thomassen schetste een georganiseerde chaos van stijlen, prints en materialen. Effen tinten bruin, grijs en zwart geven rust; warm smaragdgroen, diepgeel en zeeblauw dat beetje kleur. Wie er ook maar een glimp van wil opvangen, zal dat met eigen ogen moeten doen. Na de entree – de bar van Graphite – worden telefoons gehekeld.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: