Nederlands eerste speak-easy restaurant opent dit najaar in Amsterdam

9 juli 2018 | David Bakker

Een oude diamantenslijperij is de façade. Daarachter – Graphite. / Speak-easy / Midden in de rumoer van Amsterdam – toeristen, fietsers, trams – ligt het adres waar enkel stilletjes over gesproken zal worden. Graphite is Nederlands eerste speak-easy restaurant – geïnspireerd door de illegale bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Achter een ogenschijnlijk inwisselbare deur verschuilt zich een restaurant met bar voor twintig gasten per avond.

Gerechten

Hun decor mag clandestien zijn, hun stijl is vederlicht; de gerechten van Graphite eten als een lichtvoetig verhaal. Elke gang is een nieuwe passage of een verrassende plottwist. Ze volgen zo een vooraf geschreven lijn op een vast menu zonder uitzondering. Ingrediënten uit Nederland, zoetzuren, groentesappen, bloemen en kruiden zijn de verfrissende karakters. Een diner komt in drie varianten: kortstondig tot een avondvullend diner van meer dan 20 gerechten.

Design

Feran Thomassen schetste een georganiseerde chaos van stijlen, prints en materialen. Effen tinten bruin, grijs en zwart geven rust; warm smaragdgroen, diepgeel en zeeblauw dat beetje kleur. Wie er ook maar een glimp van wil opvangen, zal dat met eigen ogen moeten doen. Na de entree – de bar van Graphite – worden telefoons gehekeld.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: