Nederlands eerste speak-easy restaurant opent dit najaar in Amsterdam

9 juli 2018 | David Bakker

Een oude diamantenslijperij is de façade. Daarachter – Graphite. / Speak-easy / Midden in de rumoer van Amsterdam – toeristen, fietsers, trams – ligt het adres waar enkel stilletjes over gesproken zal worden. Graphite is Nederlands eerste speak-easy restaurant – geïnspireerd door de illegale bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Achter een ogenschijnlijk inwisselbare deur verschuilt zich een restaurant met bar voor twintig gasten per avond.

Gerechten

Hun decor mag clandestien zijn, hun stijl is vederlicht; de gerechten van Graphite eten als een lichtvoetig verhaal. Elke gang is een nieuwe passage of een verrassende plottwist. Ze volgen zo een vooraf geschreven lijn op een vast menu zonder uitzondering. Ingrediënten uit Nederland, zoetzuren, groentesappen, bloemen en kruiden zijn de verfrissende karakters. Een diner komt in drie varianten: kortstondig tot een avondvullend diner van meer dan 20 gerechten. En daartussen die gulden middenweg. À la carte geeft de regie aan zij die liever hun eigen menu in handen hebben.

Design

Feran Thomassen schetste een georganiseerde chaos van stijlen, prints en materialen. Effen tinten bruin, grijs en zwart geven rust; warm smaragdgroen, diepgeel en zeeblauw dat beetje kleur. Wie er ook maar een glimp van wil opvangen, zal dat met eigen ogen moeten doen. Na de entree – de bar van Graphite – worden telefoons gehekeld.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: